Αφγανιστάν: Συνάντηση ΟΗΕ-Ταλιμπάν για τον αποκλεισμό των γυναικών από τις ΜΚΟ

Αφγανιστάν: Συνάντηση ΟΗΕ-Ταλιμπάν για τον αποκλεισμό των γυναικών από τις ΜΚΟ

Ο ασκών καθήκοντα επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν είπε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας των Ταλιμπάν να ανακαλέσει την απόφαση για απαγόρευση γυναικών εργαζομένων σε ΜΚΟ κατά τη διάρκεια συνάντησης, σύμφωνα με σημερινή δήλωση.

«Εκατομμύρια Αφγανοί χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και η άρση των περιορισμών είναι ζωτικής σημασίας», ανέφερε ο ΟΗΕ στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής του Οργανισμού και συντονιστής ανθρωπιστικών οργανώσεων Ραμίζ Αλακμπάροφ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας Μοχάμεντ Χανίφ.

Τις ανησυχίες της ότι η μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ θα επηρεαστεί με αυτό το μέτρο εξέφρασε και η Ουάσιγκτον, σημειώνοντας ότι η βοήθεια στους Αφγανούς πολίτες είναι κρίσιμης σημασίας, ενώ και η Ευρώπη καταδίκασε σφοδρά αυτή την απόφαση.

Το υπουργείο του Χανίφ διέταξε το Σάββατο όλες τις τοπικές και ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να μην επιτρέπουν στις γυναίκες να εργάζονται μέχρι νεωτέρας. Οι εντολές δεν επηρεάζουν άμεσα τα Ηνωμένα Εθνη, αλλά πολλά από τα προγράμματά τους εκτελούνται από ΜΚΟ υπό την εποπτεία του ΟΗΕ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ