Βόλος: Νεκρά ψάρια του γλυκού νερού κατέκλυσαν την παραλία - Γιατί συμβαίνει αυτό

Βόλος: Νεκρά ψάρια του γλυκού νερού κατέκλυσαν την παραλία - Γιατί συμβαίνει αυτό

Ένα απίστευτο θέαμα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στον Βόλο, καθώς εκατοντάδες νεκρά ψάρια του γλυκού νερού ξεβράστηκαν στην παραλία.

Βέβαια, για τους ειδικούς, αυτές οι εικόνες είναι αναμενόμενες.

Σημειώνεται ότι τα νεκρά ψάρια του γλυκού νερού ξεβράζονται στην ακτή μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Γιατί συμβαίνει αυτό

Όπως εξηγούν ειδικοί, τα συγκεκριμένα ψάρια δεν αντέχουν την αλατότητα της θάλασσας, δεν μπορούν να προσαρμοστούν και να δεσμεύουν οξυγόνο για τον οργανισμό τους, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν από ασφυξία.

Το φαινόμενο έχει απασχολήσει τη Μονάδα Διαχείρισης Προστευόμενων Περιοχών Θεσσαλίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία από άλλες περιπτώσεις έχει καταλήξει ότι πρόκειται για ψάρια του γλυκού νερού, που διοχετεύονται στον Παγασητικό από τη σήραγγα της Κάρλας.

«Είναι ψάρια του γλυκού νερού. Απ’ ό,τι φαίνεται μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που είχαμε, πλημμύρισαν οι παρακάρλιες περιοχές, είχαμε μία εκτεταμένη πλημμύρα. Εκεί κατέληξε αριθμός ψαριών από τα παρακείμενα κανάλια και τώρα αυτά τα ψάρια, καθώς αδειάζουν τα ύδατα από το φράγμα της Κάρλας, ένα μέρος αυτών καταλήγει στον Παγασητικό», είπε στο Mega ο Δημήτρης Κλαουδάτος, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Κλαουδάτος, τα νεκρά ψάρια δεν υποδεικνύουν ότι τα ύδατα του Παγασητικού δεν είναι καλής ποιότητας, αλλά ο θάνατός τους προήλθε από τη διαφορά αλατότητας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ