Χαλκιδική: Ακαριαίος ο θάνατος του 19χρονου στο λούνα παρκ - Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού - Χωρίς άδεια τα μηχανήματα

Χαλκιδική: Ακαριαίος ο θάνατος του 19χρονου στο λούνα παρκ - Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού - Χωρίς άδεια τα μηχανήματα

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος του άτυχου 19χρονου ο οποίος έχασε τη ζωή μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του, σε λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του άτυχου 19χρονου, ο θάνατος του ήταν ακαριαίος, αφότου εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι, όπου είχε ανέβει μαζί με τον 16χρονο αδερφό του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, χθες (19.08.24) το βράδυ.

Με βάση την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (20.08.24), ο τραυματισμός του 19χρονου προκάλεσε ακαριαίο θάνατο. Σημειώνεται ότι η κηδεία του 19χρονου θα γίνει αύριο, Τετάρτη στις 11 το πρωί στη Βέροια.

«Έχουμε πλήρη εικόνα για το δυστύχημα» - Τα πρώτα λόγια του πραγματογνώμονα

Τις πρώτες δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες έκανε ο πραγματογνώμονας για το τραγικό ατύχημα σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδική που στοίχισε την ζωή σε 19χρονο.

«Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του παιδιού. Έχουμε πλήρη εικόνα για το συμβάν. Περισσότερες πληροφορίες θα δώσει η Αστυνομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πραγματογνώμονας για το τραγικό ατύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής.

Παραδόθηκε ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα, παραδόθηκε στις Αρχές ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος 19χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος χειριστής παρουσιάστηκε μόνος του στο Α.Τ Κιλκίς και τώρα τον μεταφέρουν στο Α.Τ. Κασσάνδρας.

Σε βάρος του 21χρονου χειριστή έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι ο χειριστής του παιχνιδιού είχε διαφύγει, όταν είδε το περιστατικό, χωρίς καν να σταματήσει το παιχνίδι, ενώ όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, έχει συλληφθεί ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ.

«Βροχή» οι αρνητικές κριτικές στην Google για το λούνα παρκ

«Βροχή» οι αρνητικές κριτικές στην Google για το λούνα παρκ Την ίδια στιγμή, σοκάρουν οι κριτικές επισκεπτών για το λούνα παρκ του Πευκοχωρίου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος, με τους ανθρώπους να κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου» για την επικινδυνότητα του χώρου.

louna park halkidiki

«Το λούνα παρκ δεν είχε κάνει γνωστοποίηση λειτουργίας στον δήμο»

Όπως αποκάλυψε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, το μοιραίο λούνα παρκ, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος, δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του.

«Τα μηχανήματα δεν παίρνουν άδεια από τον δήμο, παίρνουν πιστοποιήσεις για να λειτουργούν. Το συγκεκριμένο λούνα παρκ δεν είχε κάνει γνωστοποίηση λειτουργίας στον δήμο», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η δήμαρχος Κασσάνδρας.

Ακόμα, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η δήμαρχος Κασσάνδρας εξήγησε ότι το λούνα παρκ βρισκόταν σε ιδιωτικό χώρο και φέτος δεν είχε κάνει γνωστοποίηση λειτουργίας στο notifybusiness, που είναι η διαδικασία που ακολουθείται για την ανανέωση μιας άδειας.

Για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με την δήμαρχο, ο δήμος βρισκόταν στη διαδικασία για την υποβολή κυρώσεων.

«Άδεια έπρεπε να είχαν τα μηχανήματα. Υποτίθεται είναι ελεγμένα, πιστοποιημένα, ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. Αυτό δεν το κάνει ο δήμος, το κάνει -όπως λέει η ΚΥΑ- το Υπουργείο Ανάπτυξης» ανέφερε η δήμαρχος.

«Το θέμα είναι ότι έρχονται και στήνουν μηχανήματα… γιατί δεν ήταν αδειοδοτημένα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα άλλα δύο λουνα παρκ στην περιοχή είπε ότι έχουν κάνει τη γνωστοποίηση στην πλατφόρμα notify business.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα, όπως εξελίχθηκε, σημειώθηκε στο Πευκοχώρι, όπου ο άτυχος 19χρονος παραθέριζε με την οικογένειά του.

O 19χρονος βρέθηκε στο κενό από μεγάλο ύψος, καθώς το παιχνίδι (crazy dance) όπου επέβαινε με τον αδερφό του έσπασε, με το κάθισμα όπου καθόταν να ξεκολλάει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ελαφρά και ο αδερφός του 19χρονου.

Συγκλονίζει η περιγραφή του αδελφού του 19χρονου

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αδερφός του 19χρονου περιέγραψε τις στιγμές της τραγωδίας:

«Ήμασταν σε λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι μάς είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη», ανέφερε ο αδερφός του άτυχου νεαρού, συνεχίζοντας πως «σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο».

«Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα, δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα, ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος», πρόσθεσε στη συνέχεια σοκαρισμένος ο αδερφός του θύματος.

«Ακούσαμε πολύ δυνατό θόρυβο, είδαμε τα παιδιά να πετάγονται προς τα πίσω»

Αυτόπτης μάρτυρας, γονέας άλλων παιδιών, μίλησε στο ThessToday για όσα έγιναν εκείνη την ώρα:

«Ήμουν μπροστά στο παιχνίδι, ακούσαμε έναν πολύ δυνατό θόρυβο και είδαμε τα παιδιά να πετάγονται προς τα πίσω. Είχε κόσμο μέσα στο παιχνίδι.

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τραβήξω τα παιδιά μου πιο κάτω γιατί φοβήθηκα μην πεταχτούν κομμάτια από το μηχάνημα και τραυματιστούν τα παιδιά.

Και μετά τρέξαμε απευθείας πάνω στο παιδί. Ο ένας αδερφός ήταν μαζί με το παιδί, μπροστά στη μητέρα και του μικρού παιδιού. Μέσα σε δευτερόλεπτα έγιναν όλα. Ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω».

Για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, ο οποίος συνελήφθη μετά το τραγικό περιστατικό, είπε: «Είμαι χρόνια εδώ παραθεριστής. Ο ιδιοκτήτης είναι ένας σοβαρός επιχειρηματίας, τα συντηρεί, τα προσέχει. Είναι πολύ καλός άνθρωπος, όλα τα παιδιά τα βλέπει σαν δικά του. Δεν μπορώ να πω τίποτα γι' αυτόν τον άνθρωπο. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάτι από κάποια συντήρηση. Δεν ήταν εδώ όταν έγινε το συμβάν».

Μια γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, πρόσθεσε πως «φαίνεται ότι το καρεκλάκι έχει σπάσει στη μέση και φαινόταν αρκετά σκουριασμένο», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Thesstoday.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ