Θαυμασμός για τη διάσωση του Ιωνά στην Τήλο: Το 50 ημερών προσφυγόπουλο έμεινε εγκλωβισμένο για 3 ημέρες

Θαυμασμός για τη διάσωση του Ιωνά στην Τήλο: Το 50 ημερών προσφυγόπουλο έμεινε εγκλωβισμένο για 3 ημέρες

Ιωνάς ονομάστηκε το βρέφος των 50 ημερών που διασώθηκε από ναυάγιο στην Τήλο, όπως λεγόταν ο καλόγερος που ξεβράστηκε στο νησί και έχτισε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα. Για τρεις μέρες, το προσφυγόπουλο ήταν αποκλεισμένο στο βουνό και οι γονείς του του έφτιαχναν γάλα με θαλασσινό νερό.

Η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά διηγήθηκε την ιστορία της διάσωσης του βρέφους στο Facebook. Την περασμένη Παρασκευή 16 Αυγούστου, διακινητές εγκατέλειψαν 36 συνολικά άτομα, μεταξύ αυτών εγκύους και μωρά, ανοιχτά της Τήλου. Τα τελευταία στοιχεία αφορούν τη διάσωση ενός βρέφους προσφυγόπουλου μόλις 50 ημερών, το οποίο επί τρεις ημέρες ήταν αποκλεισμένο στο βουνό στην Τήλο και οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα.

«Ένα προσφυγόπουλο 50 ημερών που για τρεις ημέρες ήταν αποκλεισμένο στο βουνό, οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα. Για άλλη μία φορά, η κοινότητα της Τήλου στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας “πλάτη” στη μεγάλη πίεση που ασκείται με το προσφυγικό. Δεν έχει χάσει καμία ανθρώπινη ζωή και προσπαθεί να αντεπεξέλθει και να βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ταλαιπωρημένους, τραυματισμένους και χτυπημένους ανθρώπους» ανέφερε αρχικά η δήμαρχος.

«Έγκυος γυναίκα παγιδευμένη στο βουνό, βρέφη και παιδιά πεταμένα σε απόκρημνα σημεία του νησιού, γυναίκες τραυματισμένες, άντρες χτυπημένοι άσχημα από τους Τούρκους διακινητές συνθέτουν το σκηνικό απόγνωσης που βιώνει η κοινωνία του νησιού μου τους τελευταίους μήνες... Και η εξωτερική βοήθεια; Ελαχιστότατη» συμπλήρωσε.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την υπεράνθρωπη διάσωση: «Οι λιγοστοί λιμενικοί που υπηρετούν στο νησί έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους εδώ και καιρό και όμως δεν κάνουν πίσω, δεν δέχονται να χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή! Δυο τρεις αστυνόμοι, που και αυτοί έχουν ριχτεί στο “παιχνίδι” με το χρόνο να προλάβουν τους ανθρώπους ζωντανούς. Διοικητής και στρατός συνδράμουν σε πολύ μεγάλο βαθμό μέρα νύχτα». Στο μόλις 50 ημερών βρέφος δόθηκε το όνομα Ιωνάς, ως μια παρομοίωση της περίπτωσης του μικρού προσφυγόπουλου με εκείνη του καλόγερου που ξεβράστηκε στην Τήλο και έχτισε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ