Σύμη: Θρίλερ με τον παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ - Όλα τα σενάρια ανοιχτά για την εξαφάνιση του

Σύμη: Θρίλερ με τον παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ - Όλα τα σενάρια ανοιχτά για την εξαφάνιση του

Θρίλερ με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC και αρθρογράφου της Daily Mail, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης (5/06) στη Σύμη

Ο Μόσλεϊ βρίσκεται στη Σύμη με τη σύζυγό του για διακοπές, διαμένοντας στο σπίτι φιλικού ζευγαριού. Είχε βγει για πεζοπορία στο νησί από την παραλία του Αγίου Νικολάου, αλλά δεν επέστρεψε στο σπίτι, με τη σύζυγό του να ειδοποιεί τις αρχές. Συγκεκριμένα, ο 67χρονος και η γυναίκα του ήταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου με ένα άλλο ζευγάρι, όταν ο παρουσιαστής αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι, όπου διέμεναν, στην περιοχή Πέδι της Σύμης.

Για ακόμα μια μέρα συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, με τη συνδρομή και κλιμακίου από την Αθήνα. Στις έρευνες συμμετείχαν χθες 7 πυροσβέστες και 1 όχημα, ενώ υποστήριξη παρείχε η ομάδα χειριστών Συστήματος Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών από τη Ρόδο.

Επιπλέον, εκτός από το ελικόπτερο που απογειώθηκε από την Αθήνα και μετά το τελευταίο φως αποχώρησε για τη βάση στη Ρόδο στα πλαίσια της έρευνας χρησιμοποιείται και drone, το οποίο έχει δυνατότητα νυχτερινών πτήσεων και κάμερα θερμοεντοπισμού, με τις αρχές να ελέγχουν κυρίως δυσπρόσιτες περιοχές.

Έρευνες για τον εντοπισμό του Βρετανού παρουσιαστή στη Σύμη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κινήσεις του Μάικλ Μόσλεϊ φαίνεται να εντόπισαν οι Αρχές, οι οποίες έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» τις κάμερες της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μόσλεϊ, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Βρετανία, δεν είχε μαζί του το κινητό του. Η είδηση της εξαφάνισής του είναι πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της χώρας, με την Mirror να κάνει live την κάλυψη της υπόθεσης.

Από καρδιακή προσβολή μέχρι... δάγκωμα φιδιού

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στην Daily Mirror σχετικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στο επίκεντρο βρίσκεται η περιοχή του μονοπατιού που εκτιμούν ότι θα ακολουθούσε ο Μάικλ Μόσλεϊ από την παραλία του Αγίου Νικολάου προς το Πέδι. Ωστόσο, λόγω των πολλών ωρών που έχουν περάσει από τη στιγμή της εξαφάνισης, οι έρευνες έχουν επεκταθεί και σε άλλα μέρη του νησιού.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι ο παρουσιαστής να γλίστρησε και να έπεσε, ίσως λόγω καρδιακής προσβολής κατά τη διάρκεια της διαδρομής, αν και κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται είτε να είχε κάποιο ατύχημα και να έπεσε από ύψος, είτε ακόμα και να τον δάγκωσε φίδι.

«Τον είδα δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με έναν ηλικιωμένο»

Μια γυναίκα είδε τον Μόσλεϊ λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση. Όπως περιέγραψε στην ΕΡΤ, «στις 14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο. Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό».

Η γυναίκα διευκρίνισε ότι αφού ξεκίνησε η αναζήτησή του και δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του, αντιλήφθηκε ότι είχε δει τον παρουσιαστή.

Ανατροπή με το κινητό τηλέφωνο του Άγγλου παρουσιαστή

Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι ο Μόσλεϊ είχε ξεχάσει το κινητό του τηλέφωνο στην παραλία. Ωστόσο, στη συνέχεια το BBC έγραψε ότι η συσκευή εντοπίστηκε στο μέρος, όπου εκείνος διέμενε με τη γυναίκα του.

Οι πολλαπλές διακρίσεις και το βραβείο Emmy

Ο 67χρονος Δρ Μάικλ Μόσλεϊ είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους τηλεοπτικούς γιατρούς στη Βρετανία, γνωστός για τις εμφανίσεις του σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το «This Morning» και το «The One Show»,ενώ είναι και οικοδεσπότης του podcast για την υγεία «Just One Thing» στο BBC και αρθρογράφος στη Daily Mail.

Γεννημένος στην Καλκούτα της Ινδίας από πατέρα τραπεζίτη, φοίτησε σε οικοτροφείο στην Αγγλία από την ηλικία των επτά ετών. Σπούδασε φιλοσοφία, πολιτική και οικονομικά στο New College της Οξφόρδης, πριν εργαστεί για δύο χρόνια ως τραπεζίτης στο City του Λονδίνου.

Αργότερα, αποφάσισε να ασχοληθεί με την Ιατρική, σκοπεύοντας να γίνει ψυχίατρος, σπουδάζοντας στην Ιατρική Σχολή του Royal Free Hospital.

Εντάχθηκε στο BBC ως εκπαιδευόμενος βοηθός παραγωγού και, αφού έκανε παραγωγή εκπομπών για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα, έγινε παρουσιαστής. Είναι παραγωγός πολλών επιστημονικών προγραμμάτων στην τηλεόραση και έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις για το έργο του, ενώ τιμήθηκε και με το βραβείο Emmy.

Στον τηλεοπτικό γιατρό-παρουσιαστή αποδίδεται η δημιουργία της δίαιτας 5:2 ως μέσο απώλειας βάρους, η οποία περιλαμβάνει δύο ημέρες νηστείας κάθε εβδομάδα. Έχει, επίσης, υποστηρίξει τη δίαιτα The Fast 800, η οποία περιστρέφεται γύρω από γεύματα μεσογειακού τύπου και διαλειμματική νηστεία, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Independent».

Στην προσωπική του ζωή είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του, Clare Bailey Mosley, η οποία είναι επίσης γιατρός, συγγραφέας και αρθρογράφος για θέματα υγείας και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ