Σύμη: Όλο το χρονικό της εξαφάνισης του 67χρονου παρουσιαστή του BBC - «Σαν να έχει ανοίξει η γη και να τον έχει καταπιεί»

Σύμη: Όλο το χρονικό της εξαφάνισης του 67χρονου παρουσιαστή του BBC - «Σαν να έχει ανοίξει η γη και να τον έχει καταπιεί»

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι έρευνες για τον εντοπισμό του 67χρονου γνωστού και βραβευμένου Άγγλου παρουσιαστή του BBC και αρθρογράφου της Daily Mail, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος βρισκόταν στη Σύμη για διακοπές και αγνοούνται τα ίχνη του από το βράδυ της Τετάρτης (5/06).

Ο Μόσλεϊ βρίσκεται στη Σύμη με τη σύζυγό του για διακοπές, διαμένοντας στο σπίτι φιλικού ζευγαριού. Είχε βγει για πεζοπορία στο νησί από την παραλία του Αγίου Νικολάου, αλλά δεν επέστρεψε στο σπίτι, με τη σύζυγό του να ειδοποιεί τις αρχές. Συγκεκριμένα, ο 67χρονος και η γυναίκα του ήταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου με ένα άλλο ζευγάρι, όταν ο παρουσιαστής αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι, όπου διέμεναν, στην περιοχή Πέδι της Σύμης.

Οι έρευνες για την αναζήτηση του δημοσιογράφου του BBC διενεργούνται σε ξηρά και θάλασσα, με τις ομάδες αναζήτησης να ενισχύονται, ενώ πολλοί κάτοικοι του νησιού έχουν συμμετάσχει εθελοντικά στις έρευνες. Είκοσι πέντε αστυνομικοί και πυροσβέστες «χτενίζουν» το νησί με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και μια ειδική μονάδα σκύλων έρευνας και διάσωσης.

Όπως γράφει η βρετανική Daily Mail: «Έλληνες αξιωματούχοι περιέγραψαν τη θερμοκρασία στο νησί ως “αφόρητη” την ημέρα που εξαφανίστηκε ο δημοσιογράφος».

moslei grafima daily.jpg

Στο σημείο έχουν σπεύσει και η Πυροσβεστική μαζί με drone για να χαρτογραφήσουν την περιοχή, ενώ χθες το απόγευμα στις 7.30 ώρα, «σηκώθηκε» και αεροσκάφος για να «χτενίσει» την περιοχή μήπως βρεθούν τα ίχνη του παρουσιαστή.

«Είναι “σαν να έχει ανοίξει η γη και να τον έχει καταπιεί”»

Ο αντιδήμαρχος Σύμης, Νικήτας Γρύλλης μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», για την εξαφάνιση του Βρετανού παρουσιαστή. Όπως αρχικά ανέφερε: «Σε όλο το νησί επικρατεί αναστάτωση. Έχουν έρθει από την Πυροσβεστική υπηρεσία της Ρόδου 8 άτομα, είναι το αστυνομικό τμήμα, το Λιμεναρχείο Σύμης, η εθελοντική διασωστική ομάδα κρίσεων της Σύμης όπου συμμετέχουν στις έρευνες. Αυτή την ώρα ψάχνουν γύρω στα 20-25 άτομα αν προσθέσουμε και την εθελοντική διασωστική ομάδα κρίσεων της Σύμης».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «Αυτός είχε πάει στην παραλία του Αγίου Νικολάου και έφυγε στις 13.30 με τα πόδια μόνος του στην περιοχή Πέδι. Η περιοχή Πέδι είναι μία τουριστική περιοχή και επιχειρήσεις. Η απόσταση είναι 30 λεπτά με τα πόδια, είναι μία βατή περιοχή, ένα βατό μονοπάτι, και πολλοί επισκέπτες κάνουν πεζοπορία. Δεν έχει γκρεμό αλλά έχει βράχια στην αριστερή πλευρά. Για να πας στα βράχια πρέπει να πας άκρη άκρη. Δεν είναι απόκρημνα. Δεν είχε αέρα αυτές τις μέρες. και στα βράχια να έπεφτε θα υπήρχε ένα σημάδι, μία τσάντα, μία μπλούζα, τα παπούτσια του ή έστω κάποιο ίχνος. Είναι «σαν να έχει ανοίξει η γη και τον έχει καταπιεί. Είχαμε και συνδρομή ελικοπτέρου και δεν βρέθηκε τίποτα».

Καταλήγοντας ο κ. Γρύλλης είπε: «Είναι ακατανόητο να συνεχίσεις προς το βουνό γιατί δεν έχει μονοπάτι. Από την Τετάρτη μέχρι και σήμερα έχει άπνοια. Είναι πρωτοφανές αυτό που έχει γίνει στο νησί. Έχουμε τουρισμό αλλά υπάρχει και πληροφορία ότι εθεάθη 2 η ώρα στην στάση του λεωφορείου στο Πέδι. Αυτό το λεωφορείο πηγαίνει είτε στο χωριό είτε στον Γυαλό. Δεν υπάρχει ένδειξη ότι έχει πάρει το λεωφορείο. Εξετάζεται το οπτικό υλικό που υπάρχει. Για το κινητό του είναι αντικρουόμενες οι απόψεις. Όλα τα σενάρια εξετάζονται από τις Αρχές».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ