ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο Folli Follie: Παραπέμπεται σε δίκη για παράβαση καθήκοντος ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Σε δίκη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος παραπέμπεται ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης. Μαζί του στο εδώλιο θα καθίσουν ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς και η οποία κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης στον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για παράβαση καθήκοντος και στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και τον διευθυντή ασφάλειας της εταιρείας για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Όπως κρίθηκε από τον εισαγγελέα, όταν αποκαλύφθηκε η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM), το Μάιο του 2018, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όφειλε να αναστείλει, δίχως καθυστέρηση, τη διαπραγμάτευση της μετοχής της FFG προκειμένου να μη ζημιωθούν με χιλιάδες ευρώ οι μέτοχοι της εταιρείας.

Η υπόθεση μπήκε ξανά στο «στόχαστρο» του εισαγγελέα, αν και είχε αρχειοθετηθεί, μετά την αποκάλυψη των email μεταξύ Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και του υπεύθυνου ασφαλείας της Folli Follie.

Εντός 15 ημερών οι κατηγορούμενοι μπορούν να προσφύγουν κατά του κλητήριου θεσπίσματος στην Εισαγγελία Εφετών.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS