Παγώνη: Δεν μπορούν να κλείνουν κάθε χρόνο τα σχολεία εξαιτίας των ιώσεων

Παγώνη: Δεν μπορούν να κλείνουν κάθε χρόνο τα σχολεία εξαιτίας των ιώσεων

«Δεν μπορούν να κλείνουν κάθε χρόνο τα σχολεία εξαιτίας των ιώσεων», επισήμανε η γιατρός Ματίνα Παγώνη, που βρέθηκε με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, στον ΣΚΑΪ.

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι οι μητέρες πρέπει να εξοπλίσουν τα παιδιά τους με αντισηπτικά και να φροντίσουν να τα υποβάλουν σε τεστ γρίπης ή Covid, πριν τα στείλουν στο σχολείο.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως ακόμη και με ελαφρά συμπτώματα, τα παιδιά θα πρέπει να μένουν στο σπίτι.

Ακόμα, η πρόεδρος της ΕΥΝΑΠ ανέφερε πως τα παιδιά κατά τη διάρκεια των διακοπών επισκέπτονταν παιδότοπους, εμπορικά κέντρα και φίλους τους, γεγονός που δε δικαιολογεί το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία.

Συνέχισε, κάνοντας γνωστό ότι σε μεγάλο ποσοστό τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν γενόσημα φάρμακα, γι’ αυτό και οι γονείς δεν θα πρέπει να τα φοβούνται, καθώς είναι κάτι που το αποφασίζει ο προσωπικός γιατρός ή ο παιδίατρος.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως όταν το φάρμακο που έχει συνταγογραφηθεί από τον γιατρό έχει εξαντληθεί από τα ράφια των φαρμακείων, οι γονείς καλό θα ήταν να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε κοντινό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

Τέλος χαρακτήρισε «απαραίτητο» τον εμβολιασμό για τη γρίπη, καθώς όπως ανέφερε, μόλις 2,6 εκατ. έχουν εμβολιαστεί σε σχέση με 4,5 εκατ. το περασμένο έτος.

Στον ίδιο τόνο, η Ζέττα Μακρή δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν αποφασίζει μόνη της για τα μέτρα που λαμβάνει, αλλά κινείται πάντοτε με γνώμονα τις αποφάσεις των ειδικών.

«Εάν εισηγηθούν κάτι οι ειδικοί, εμείς θα το ακολουθήσουμε. Δεν αυτενεργούμε», τόνισε η υφυπουργός.

Σχετικά με τις απουσίες στα σχολεία, έκανε γνωστό πως «οι απουσίες για την Covid ισχύουν επιπροσθέτως από τις απουσίες για τη γρίπη. Καταγράφονται, αλλά δεν υπολογίζονται».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS