Θεοδωρίδου: Με τον εμβολιασμό αποφύγαμε 8.500 νεκρούς από κορωνοϊό

Θεοδωρίδου: Με τον εμβολιασμό αποφύγαμε 8.500 νεκρούς από κορωνοϊό

Το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους απασχολεί καθημερινά τους ειδικούς, σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Η Μ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι μέχρι σήμερα 8.500 θάνατοι έχουν αποτραπεί με τον εμβολιασμό. Σχετικά με την τρίτη δόση, ανέφερε τα σημαντικά οφέλη, λόγω της αποφυγής σοβαρής νόσησης και θανάτου. Ωστόσο, όπως είπε, παρατηρείται αναβολή για την τρίτη δόση, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι έχουν αντισώματα, και τόνισε ότι τα τεστ αντισωμάτων αρκετές φορές παραπλανούν.

Η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε αρχικά πως το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει γίνει πιο σύνθετο με την πάροδο του χρόνου, ενώ, όπως σημείωσε, «το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους συζητείται καθημερινά, οι προσπάθειες να πειστούν είναι συνεχείς».

Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός πως μεταξύ των ανεμβολίαστων είναι και έγκυοι, «εκθέτοντας τον εαυτό τους και το παιδί τους σε κίνδυνο. Έχουμε αναφερθεί κατ' επανάληψη σε εγκύους, θηλάζουσες, σε γυναίκες που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν. Καμία ένδειξη ότι τα εμβόλια επηρεάζουν. Τα εμβόλια είναι ανοσογόνα και ασφαλή, με τα αντισώματα που μεταβιβάζονται στο νεογνό να το προστατεύουν».

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στην αναμνηστική δόση, η κ. Θεοδωρίδου δήλωσε πως η χημική ανοσία μειώνεται με την πάροδο των μηνών, αυτό συμβαίνει και με άλλα εμβόλια.

Μάλιστα, σημείωσε πως η χορήγηση αναμνηστικής σχετίζεται με την ενίσχυση την ανοσίας, αυξάνει την αντισωματική απάντηση και μειώνει το ποσοστό λοίμωξης από τον κορωνοϊό, συμπληρώνοντας πως «παρατηρείται ότι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας αναβάλλουν τον εμβολιασμό τους λόγω αντισωμάτων», με την κ. Θεοδωρίδου να τονίζει πως τα τεστ αντισωμάτων δεν σχεδιάστηκαν για να ελέγχουν την ανοσία, με αποτέλεσμα να παραπλανούν τα εμβολιασμένα άτομα.

Τέλος, η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στη φράση μιας φοιτήτριας ότι «πρέπει να ακούμε την επιστήμη, διότι έτσι βελτιώνουμε τη ζωή μας, με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να δηλώνει πως «κάνοντας το εμβόλιο, σώζουμε τη ζωή μας».

Θεμιστοκλέους: Αύξηση της τάξης του 185% στα ραντεβού για εμβολιασμό με πρώτη δόση
«Ξεπεράσαμε τους 13.130.000 εμβολιασμούς, πάνω από 6.715.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση, που αντιστοιχεί στο 64% του γενικού πληθυσμού και 73,5% του ενήλικου πληθυσμού» είπε με τη σειρά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος σημείωσε πως ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι 69,2% στον γενικό πληθυσμό και 80,7% στον ενήλικο.

«Πάνω από 6.430.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, 61,2% του γενικού πληθυσμού και 70,2% του ενήλικου», στην Ελλάδα, με τον αντίστοιχο ΜΟ στην ΕΕ να είναι 65,6% και 75,5%, αντίστοιχα.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών στους εμβολιασμούς, στη 16η θέση στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και στη 17η στους εμβολιασμούς με τη μία δόση», σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους στάθηκε στο γεγονός ότι «τις τελευταίες επτά ημέρες παρατηρείται μια πολύ μεγάλη αύξηση στα ραντεβού. Κλείστηκαν 175.000 ραντεβού πρώτης δόσης», που σημαίνει ότι υπάρχει «αύξηση της τάξης του 185%». Επίσης, «κλείστηκαν 275.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης», δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 200%.

Δείτε την ενημέρωση για την εμβολιαστική κάλυψη για τον κορωνοϊό:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS