Επίσημο: Εθελοντικός ο εμβολιασμός εφήβων 15 με 17 ετών

Επίσημο: Εθελοντικός ο εμβολιασμός εφήβων 15 με 17 ετών

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, με την κ.Θεοδωρίδου να ανακοινώνει το ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε τον εθελοντικό εμβολιασμό εφήβων.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα και την επόμενη Δευτέρα θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες για την διαδικασία.

Θεοδωρίδου: Και τα 4 εμβόλια είναι αποτελεσματικά

Ξεκινώντας την τοποθέτησή της, η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως και τα τέσσερα εμβόλια τα οποία έχουν εγκριθεί από τον ΕΜΑ, είναι αποτελεσματικά. «Τα άτομα που απειλούνται ιδιαίτερα από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι τα ανεμβολίαστα άτομα, άτομα που λόγω χρόνιων νοσημάτων δεν ανταποκρίθηκαν στον εμβολιασμό και άτομα κάτω των 18 ετών», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου, τονίζοντας ότι όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τη μετάλλαξη και ειδικότερα: Pfizer και Moderna στο 96%, στο 92% το AstraZeneca και στο 85% Johnson&Johnson.

Συνέχισε, τονίζοντας πως είναι αναγκαίος ο πλήρης εμβολιασμός , καθώς η 1η δόση φέρει ανοσοαπόκριση της τάξεως του 33%. Παράλληλα, τόνισε ότι «οι έφηβοι μεταδίδουν τον ιό ευκολότερα γι’ αυτό κι έχουν παρατηρηθεί εξάρσεις που συνδέονται με τις εξωσχολικές δραστηριότητες των εφήβων». «Τα εμβόλια mRNA θα χρησιμοποιηθούν για τους εφήβους. Η πρώτη χώρα που άρχισε τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών ήταν ο Καναδάς».

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο αναφοράς νόσων, η συχνότητα εισαγωγών των παιδιών στο νοσοκομείο λόγω κοροναϊού είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της εποχικής γρίπης. Τα στοιχεία αυτά στηρίζουν ότι ο εμβολιασμός θα προσέφερε στα παιδιά και στους εφήβους ένα σημαντικό ποσοστό προστασίας της υγείας τους.

Ξεκινάει ο εθελοντικός εμβολιασμός για τους εφήβους 15-17 ετών
Η κα Θεοδωρίδου ανέφερε πως η επιτροπή δίνει την θετική της γνώμη για τον εθελοντικό εμβολιασμό στους εφήβους ηλικίας 15-17, με τα εμβόλια mRNA και με απαραίτητη την γονική συναίνεση. Η πλατφόρμα θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα και την επόμενη Δευτέρα θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες για την διαδικασία.

O Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως το πρόγραμμα για τον εμβολιασμό σε απομακρυσμένες περιοχές ξεκινάει από αύριο στην Κρήτη.

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας όπως πραγματοποιήθηκε

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ