Μάικλ Μόσλεϊ: Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή - Tι δείχνουν τα ευρήματα - Αποκλείεται η εγκληματινή ενέργεια
Φωτογραφία: X/Twitter BBC

Μάικλ Μόσλεϊ: Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή - Tι δείχνουν τα ευρήματα - Αποκλείεται η εγκληματινή ενέργεια

Με τον χειρότερο τρόπο έληξε το θρίλερ με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοούνταν από την περασμένη Τετάρτη, αφού εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής (9/06) στην περιοχή "Μάντρα" της Σύμης.

Η σορός του ταυτοποιήθηκε από το σορτσάκι και την μπλούζα που φόραγε.

Το χρονικό

Ο 67χρονος Mosley αγνοούνταν από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 5 Ιουνίου, όταν έφυγε από την παραλία στο Πέδι για να πάει για πεζοπορία με κατεύθυνση την παραλία της Αγίας Μαρίνας. Επί τέσσερις ημέρες πυροσβέστες αστυνομικοί και λιμενικοί αναζητούσαν τα ίχνη του, χωρίς όμως να μπορούν να εντοπίσουν το παραμικρό.

Οι έρευνες διεξάγονταν από ξηρά και θάλασσα και σήμερα είχαν επικεντρωθεί δυτικά της παραλίας της Αγίας Μαρίνας και το σπήλαιο Φρίος, ακριβώς απέναντι από το ομώνυμο νησάκι, μία περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη. Μάλιστα, ένας αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες, έφυγε με φορείο από το σημείο, που βρέθηκε η σορός του 67χρονου παρουσιαστή, καθώς ένιωσε αδιαθεσία, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών, με συνέπεια να παραπατήσει και να τραυματιστεί στο γόνατό του.

Με τη βοήθεια συναδέλφων του και διασωστών που υπήρχαν στο σημείο, ο αστυνομικός μεταφέρθηκε με φορείο σε ασφαλές μέρος. Είναι καλά στην υγεία του και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Κάτοικοι του νησιού αλλά και τουρίστες ερευνούσαν μαζί με τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς το βουνό πάνω από το Πέδι από τη πλευρά της Αγίας Μαρίνας καθώς η τελευταία κάμερα τον είχε συλλάβει να περνά μπροστά από σπίτι που βρίσκεται στη έξοδο του χωριού και να ακολουθεί το μονοπάτι. Στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα η σύζυγος του είχε κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση, καθώς οι αστυνομικοί ήθελαν να γνωρίζουν κάθε αντικείμενο που είχε πάνω του, έτσι ώστε σε περίπτωση που εντοπίσουν κάτι στο βουνό να γνωρίζουν αν είναι δικό του ή όχι. Στην πρώτη της κατάθεση είχε αναφέρει πως ο σύζυγος της αγαπούσε το βουνό και συχνά του άρεσε να φεύγει μονος του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή

Στη Σύμη έφτασε ο ιατροδικαστής πριν λίγη ώρα για μία πρώτη αυτοψία στη σορό, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια του θανάτου του παρουσιαστή και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής σε πρώτη φάση αποκλείει την εγκληματική ενέργεια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, επειδή είναι η σορός είναι σε προχωρημένη σήψη, δε μπορεί να διαπιστώσει αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ούτε αν έπεσε από τα βράχια. Από το λίγο που μπορεί να διακρίνει, δε βλέπει χτυπήματα.

Εν συνεχεία το πτώμα του Μάικλ Μόσλεϊ πιθανότατα θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Τα δυο πιθανά σενάρια

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα εντοπίστηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση καθώς γύρω από το σημείο υπήρχε έντονη δυσοσμία, κάτι που μαρτυρά ότι ο Μάικλ Μόσλεϊ πιθανότατα έχασε τη ζωή του από την ημέρα της εξαφάνισής του.

Το πτώμα του βρέθηκε ανάσκελα με το αριστερό χέρι στο στήθος, κοντά στην καρδιά, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή. Δίπλα του βρέθηκε η ομπρέλα, το καπέλο και το σακίδιό του. Εκτιμάται ότι έφτασε στον τελικό προορισμό του, ωστόσο ενδεχομένως να ζαλίστηκε και να σταμάτησε για να ξεκουραστεί, αλλά εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών ξεψύχησε.

Ένα δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι δεν αποκλείεται ο παρουσιαστής να παραπάτησε ή να γλίστρησε και να άφησε την τελευταία πνοή του από τη ζέστη

«Λυπάμαι που ήμουν εγώ που τον βρήκα νεκρό»

Το άψυχο σώμα του άτυχου Βρετανού τουρίστα εντόπισε η κάμερα της ΕΡΤ, ενώ γύριζε από τη θάλασσα πλάνα από την περιοχή των ερευνών.

Μιλώντας για το πώς βρέθηκε ο αγνοούμενος ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αριστείδης Μιαούλης, δήλωσε ότι όταν ο καμεραμάν της ΕΡΤ Αντώνης Μυστιλόγλου εντόπισε κατά τη διάρκεια καταγραφής πλάνων ότι κάτι γυάλιζε στα βράχια, εστίασε εκεί. Έτσι, μόλις έκανε «ζουμ» στο υλικό που είχε τραβήξει, είδε ότι στα βράχια βρίσκονταν νεκρός ο παρουσιαστής του BBC.

Συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια ο κάμεραμαν Αντώνης Μυστιλόγλου περιγράφει τη στιγμή της δραματικής ανακάλυψης. «Λυπάμαι που ήμουν εγώ που τον βρήκα νεκρό», είπε βουρκωμένος ο Έλληνας εικονολήπτης στην ρεπόρτερ του Sky News, κοιτάζοντας στην κάμερα και απευθυνόμενος στην οικογένεια του άτυχου 67χρονου. «Μακάρι να είχαμε καλύτερα νέα», σημείωσε ακόμη εμφανώς συγκινημένος.

Μαζί με το συνεργείο της ΕΡΤ ήταν και ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο οποίος περιέγραψε στον αέρα της ΕΡΤ τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο: «η σορός εντοπίστηκε πάνω στη στεριά 10 μέτρα από την παραλία, δίπλα σε φράχτη οικόπεδου, γι' αυτό και τόσες μέρες δεν είχε εντοπιστεί». Και συνέχισε αναφέροντας: «Ο άνθρωπός διέσχισε όλη τη διαδρομή, έφτασε στον προορισμό του και 10 μέτρα από την παραλία σκόνταψε, έπεσε… δεν ξέρω τι αν πω…200 άτομα έχει κάθε μέρα αυτή η παραλία και πολλά σκάφη πάνε κι έρχονται καθημερινά».

«Πέρασα τον φράχτη και μου ήρθε η μυρωδιά»

Ο Ηλίας Τσαβαρής, ο άνθρωπος που τον εντόπισε και υπεύθυνος στο beach bar κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός, μίλησε στο MEGA για το πώς βρήκαν τη σορό του δημοσιογράφου. «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να πάω να ρίξω μία ματιά. Πέρασα τον φράχτη και μου ήρθε η μυρωδιά, η οποία ήταν πολύ έντονη. Είδα και το ρολόι που γυάλιζε. Ο άνθρωπος ήταν ανάσκελα και τα χέρια όρθια. Πλησίασα για να σιγουρευτώ και τον είδα», είπε αρχικά.

Σε ερώτημα πώς δεν εντοπίστηκε νωρίτερα το άψυχο σώμα του παρουσιαστή κι αν το σημείο είχε ελεγχθεί από τις Αρχές, ο κ. Τσαβαρής σημείωσε: «Κάθε μέρα περνούσαν ελικόπτερα, εθελοντές, Πυροσβεστική. Πίσω από τον φράχτη, έχει ένα μικρό στενάκι 1 με 1,5 μέτρο. Με πήρε ο ιδιοκτήτης και μου είπε να πάω να τσεκάρω προς τα εκεί και μου το πού έφτασα η μυρωδιά ήταν έντονη. Χθες όλη μέρα πετούσε ελικόπτερο στο σημείο. Πέρα από τη μυρωδιά, είδα το ρολόι και πλησίασα».

Πάντως, υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο μονοπάτι είναι δύσκολο και κακώς το επέλεξε ο Μάικλ Μόσλεϊ: «Αν πήγε από αυτό το σημείο, κακώς πήγε, είναι δύσκολο κομμάτι εκεί. Ή μπήκε από την παραλία, γιατί δεν τον έχει πιάσει η κάμερα από το μαγαζί». Ακόμα όπως είπε από το Πέδι, όπου εντοπίστηκε τελευταία φορά ο Μόσλεϊ το σημείο που βρέθηκε νεκρός, είναι περίπου 4-5 χλμ.

Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου

Ο Μάικλ Μόσλεϊ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και διάσημος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από τις εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ ήταν αυτός που εφηύρε τη διαλειμματική νηστεία 5:2 αρκετά διαδεδομένη στη Βρετανία. Ήταν τακτικός συνεργάτης στην «ναυαρχίδα» της πρωινής ζώνης του ITV “This Morning”, αλλά και σε άλλες εκπομπές του BBC.

H είδηση του εντοπισμού του Μάικλ Μόσλεϊ κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου με το ΒΒC να μεταδίδει την τραγική πληροφορία.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ