Χανιώτης γυναικολόγος ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος με τις παράνομες υιοθεσίες

Χανιώτης γυναικολόγος ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος με τις παράνομες υιοθεσίες

Τουλάχιστον εννέα άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμή ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπορίας βρεφών και ωαρίων και παράνομων υιοθεσιών με έδρα τα Χανιά.

Οι έξι από αυτές έγιναν στα Χανιά, οι δύο στην Αθήνα και η μια στη Θεσσαλονίκη ενώ έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων καθώς η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με το neakriti, εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να είχε ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, είναι ένας Χανιώτης γυναικολόγος, ιδιοκτήτης κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ο οποίος και συνελήφθη.

Συνελήφθησαν επίσης, ένας γιατρός- εμβρυολόγος του Κέντρου, μια υπάλληλος γραμματείας , μια υπήκοος Ρουμανίας υπάλληλος γραφείου, μία βιολόγος και μια ακόμη υπάλληλος του Κέντρου. Στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας συνελήφθησαν επ’ αυτόφωρο δύο γυναίκες ρουμανικής υπηκοότητας την ώρα που γινόταν η παράδοση βρέφους.

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη μια Γεωργιανή που δρούσε ως μεσίτρια έχοντας αναλάβει να βρίσκει γυναίκες από τα Βόρεια και να τις μεταφέρει στα Χανιά.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία για κακουργηματικές πράξεις μεταξύ των οποίων για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκων, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις που αφορούν σε νομιμοποίηση γεννήσεων.

Σήμερα Τετάρτη 9 Αυγούστου, αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα ενώ νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως.

Στα €70.000 η «ταρίφα» για κάθε βρέφος

Όπως γράφει το neakriti.gr, εκτός από την εμπλοκή των παραπάνω, εξετάζεται επίσης η συμμετοχή στο κύκλωμα, δικηγόρου και συμβολαιογράφου.

Παράλληλα, η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ, καθώς την άνοιξη του 2009 ο ένας εκ των γιατρών που ερευνώνται από την Αστυνομία, είχε κάνει δηλώσεις στην Iταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», η οποία σε εκτενές ρεπορτάζ της ανέφερε ότι ζευγάρια Ιταλών έρχονται στην Κρήτη, προκειμένου να γίνουν γονείς με την βοήθεια παρένθετων μητέρων, όπως αποκαλύπτει το creta24.gr.

Τότε, στην ιταλική εφημερίδα αναφερόταν ότι το κόστος για την «ενοικίαση» μιας παρένθετης μητέρας άγγιζε τις 9.000 ευρώ. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος γιατρός της Κρήτης, σε δηλώσεις του τότε είχε πει ότι είναι σημαντικό να βρίσκονται οι μελλοντικοί γονείς μαζί με την παρένθετη μητέρα για να αναπτύξουν καλές σχέσεις.

Πληροφορίες τόσο από την Αθήνα όσο και από την ασφάλεια Χανίων, ανέφεραν πως δεν ακολουθούνταν οι προβλεπόμενες και νόμιμες διαδικασίες για τις παρένθετες μητέρες ούτε και για την εξωσωματική γονιμοποίηση. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ζητούσαν από τους ενδιαφερόμενους ποσά που φτάνουν έως και τις 70.000 ευρώ, με τις αστυνομικές αρχές να εξετάζουν αν αυτές οι τιμές είναι νόμιμες ή παράνομες.

Η ΕΛΑΣ «δούλευε» την υπόθεση επί τουλάχιστον 6 μήνες

Όπως έγραψε το Creta24, την υπόθεση «δούλευε» επί τουλάχιστον 6 μήνες το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, υπήρχαν πληροφορίες ότι γίνονταν και σύμφωνα συμβίωσης, ώστε να εμφανίζονται ως μόνιμοι κάτοικοι, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, μετά διέλυαν τον «γάμο» και επέστρεφαν στις χώρες τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ