Χανιά: Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοι για εμπόριο βρεφών

Χανιά: Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοι για εμπόριο βρεφών

Προθεσμία να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν αργά χθες το βράδυ της Τετάρτης οι κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης υιοθεσίας και εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν τη μεγαλύτερη δυνατή προθεσμία, διάρκειας πέντε ημερών και όχι τη συνήθη των 48 ωρών. Έτσι, οι απολογίες θα ξεκινήσουν την Κυριακή νωρίς το πρωί και αναμένεται μαραθώνια διαδικασία.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο συνήγορος του βασικού κατηγορουμένου, του Χανιώτη γιατρού που οι αρχές θεωρούν ότι είναι ο επικεφαλής της οργάνωσης, Μιχάλης Μαύρος, δήλωσε ότι η υπόθεση είναι εξαιρετικά συνθέτη ως και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ προσέθεσε ότι ο κατηγορούμενος σκοπεύει να αναδείξει την πραγματική εικόνα της υπόθεσης, με τον ίδιο να έχει κίνητρο, όπως είπε ο κ. Μαύρος, την υποστήριξη της γονεικότητας.

Ογκωδέστατη η δικογραφία -Κατηγορούμενη έφερε μαζί της βρέφος 9 ημερών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zarpanews.gr, η διαδικασία διήρκεσε ως το βράδυ, καθώς η εισαγγελέας άπρεπε να ενημερωθεί από την ογκωδέστατη δικογραφία για τα στοιχεία της υπόθεσης, μια δικογραφία που έφτασε στο γραφείο της εισαγγελίας σε δυο κούτες Α4. Το ασυνήθιστο της υπόθεσης επίσης έπαιξε ρόλο στο ότι απαιτήθηκε χρόνος για να καταλήξει σε κρίση όσον αφορά τις κατηγορίες που θα έπρεπε να απαγγείλει.

Ένα βρέφος 9 ημερών το οποίο έφερε μαζί της μια εκ των κατηγορουμένων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων.

Οι κατηγορίες

Μεταξύ των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν είναι η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ