Κρήτη: Δύο γιατροί και άλλα δύο άτομα στη φυλακή για τις παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά

Κρήτη: Δύο γιατροί και άλλα δύο άτομα στη φυλακή για τις παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα –λίγο μετά τις 03:00– ολοκληρώθηκε στο δικαστικό μέγαρο Χανίων η διαδικασία των απολογιών των συνολικά οκτώ προσώπων τα οποία συνελήφθησαν και σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛΑΣ είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και επιδίδονταν σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών.

Η διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν δύο ανακριτές, ήταν μαραθώνια (άρχισε στις 08:00 της Κυριακής). Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ιατρός, ιδιοκτήτης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και Ρουμάνα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους κρίθηκαν μαία της μονάδας, βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Οι οκτώ που οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ' επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της διατάραξης οικογενειακής τάξης, της απάτης, της σωματικής βλάβης και της παραβίασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Στις δηλώσεις του ο Γιώργος Φρατζεσκάκης συνήγορος της 38χρονης γυναίκας με καταγωγή από τη Ρουμανία και της 41χρονης βοηθού εμβρυολόγου, οι οποίες αφέθηκαν ελεύθερες τόνισε μεταξύ άλλων ότι « το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να γνωστοποιήσω μετά από αυτή την μαραθώνια απολογία είναι ότι πρόκειται για δικογραφία η οποία είναι πρωτόγνωρη για τα νομολογιακά δεδομένα στο νομό. Γεγονός που θεωρώ ότι προκάλεσε μια ιδιαίτερη δυσκολία σε όλους τους παράγοντες που συμμετείχαν στη διαδικασία και θεωρώ ότι για αυτό το λόγο δικαιολογείται η άσκηση δίωξης που περιλαμβάνει τόσο βαριά κακουργήματα. Η άποψη της υπεράσπισης είναι ότι οι κατηγορίες που έχουν ασκηθεί δεν στοιχειωθετούνται και εκτιμώ αν όχι στο δικαστικό συμβούλιο, σίγουρα στο ακροατήριο οι περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες θα καταπέσουν.

Σχετικά με την σημερινή απόφαση που αφορά τις δυο εντολείς μου που αφέθησαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους καθώς επίσης ότι ακόμα δυο κατηγορούμενες αφέθησαν ελεύθερες αποτελεί μια ένδειξη ότι το κατηγορητήριο αποδυναμώνεται ως ένα βαθμό και στη συνέχεια αυτής της δίκης τα πράγματα θα μπουν στην πραγματική τους διάσταση».

Με τη σειρά του ο Άνθιμος Χριστοδουλίδης, συνήγορος της 28χρονης μαίας που αφέθηκε ελεύθερη δήλωσε μεταξύ άλλων ότι « ο ανάκρισης με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα δέχτηκαν τις εξηγήσεις μας και κατανόησαν ότι η πελάτης μου δεν είχε κάποια εμπλοκή και εκτελούσε απλώς τα καθήκοντα της και ουσιαστικά δεν είχε καμία γνώση για όποια ενδεχομένως πράξη προκείψει στο μέλλον».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ