Γαλεντέρης για δολοφονία στην Κω: «Το DNA θα αποκαλύψει τον δράστη» - Γιατί δεν έχει ασκηθεί ακόμα δίωξη για ανθρωποκτονία

Γαλεντέρης για δολοφονία στην Κω: «Το DNA θα αποκαλύψει τον δράστη» - Γιατί δεν έχει ασκηθεί ακόμα δίωξη για ανθρωποκτονία

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αυτοψία του χώρου στον οποίο δολοφονήθηκε η 27χρονη Αναστάζια στην Κω, επισημαίνει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος τονίζει τη σημασία των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

«Είναι σημαντικό να δούμε ποια ευρήματα έχει η σορός εκεί που βρέθηκε, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε αν μετακινήθηκε πια, την αρχική στάση και φυσικά αν έχει αλλάξει κάτι κατά την πορεία της μεταφοράς», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, ο κ. Γαλεντέρης.

Η σημασία των τοξικολογικών εξετάσεων

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, απομένει να διαπιστωθεί επίσης ο μηχανισμός θανάτου, ο οποίος θα επιβεβαιωθεί από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις που θα δείξουν εάν όντως έλαβε χώρα στραγγαλισμός ή ο θάνατος επήλθε με κάποιον άλλο βίαιο τρόπο.

«Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα προκύψουν, αν η λήψη ή χορήγηση ουσιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καταστολή, οποιαδήποτε άλλη διαταραχή και τέλος τα ευρήματα της σήμανσης, όπως είναι τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA», πρόσθεσε ο κ. Γαλεντέρης, σημειώνοντας ότι μένει να φανεί εάν ανήκουν σε ένα άτομο ή σε ένα μείγμα ατόμων.

Πώς θα εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας στην Κω

Αναφερόμενος στο DNA του δράστη, ο ιατροδικαστής τόνισε ότι «είναι άλλο να βρεθεί τυχαία στο σώμα και άλλο να βρεθεί στα γεννητικά όργανα ή στα νύχια ή σε οποιαδήποτε άλλο σημείο, το οποίο ουσιαστικά ''δένει'' ένα έγκλημα. Και μπορούμε να αποφασίσουμε και να καταλήξουμε σε συμπέρασμα ποιος ήταν δράστης και με ποιον τρόπο έλαβε χώρα η όλη πράξη».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί ακόμα δεν έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος προφυλακίστηκε με την κατηγορία της αρπαγής, ο κ. Γαλεντέρης εξήγησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν βρεθεί επιβαρυντικά στοιχεία τόσο για τον κατηγορούμενο ή ενδεχομένως για άλλους υπόπτους, αλλά ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα συμπεράσματα και τα πορίσματα των εργαστηρίων.

«Με τη μορφή στην οποία βρέθηκε η σορός, σίγουρα μιλάμε για ένα έγκλημα. Δεν μιλάμε για ένα παθολογικό θάνατο. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε ευρήματα από τα εργαστήρια. Αυτό που μένει είναι να γίνει συνδυασμός αυτών των ευρημάτων, ούτως ώστε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε και φυσικά ποιος είναι και ο πιθανός δράστης από αυτούς που εμπλέκονται στην υπόθεση», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ