Δίκη Λιγνάδη: «Θα κλάψετε πικρά όλοι εσείς» - «Μας απειλείτε;» - Ένταση στην εξέταση του Νίκου Σ.

Δίκη Λιγνάδη: «Θα κλάψετε πικρά όλοι εσείς» - «Μας απειλείτε;» - Ένταση στην εξέταση του Νίκου Σ.

Συνελήφθη ένα άτομο μέσα στο δικαστήριο επειδή βιντεοσκοπούσε τη συνεδρίαση.


Mε εντάσεις συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα Νίκου Σ. που πρώτος πριν έναν χρόνο κατήγγειλε για βιασμό τον Δημήτρη Λιγνάδη, συνεχίστηκε η δίκη του άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου.

Λόγω το τεταμένου κλίματος ο μάρτυρας ζήτησε από το δικαστήριο να σταματήσει η εξέτασή του από τον συνήγορο υπεράσπισης του Δ. Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια με την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας να κάνει λόγο για «δευτερογενή θυματοποίηση» του μάρτυρα.

Ο Αλέξης Κούγιας απηύθυνε δεκάδες ερωτήσεις στον Νίκο Σ. και εμφάνισε στο δικαστήριο φωτογραφίες του μάρτυρα τις οποίες είχε τραβήξει ως ερασιτέχνης φωτογράφος και έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικό. Ο μάρτυρας κλήθηκε να περιγράψει κάποιες από αυτές με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να παρέμβει η πρόεδρος.

Μάρτυρας: Μην μπερδεύστε, αυτό παραπέμπει. Είναι σκιά από κλαδί.
Πολιτική αγωγή: Μόνο πέη βλέπει μπροστά του…
(Γέλια από το ακροατήριο)

Υπεράσπιση: Θα κλάψετε πολύ πίκρα όλοι εσείς. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.
Ακροατήριο: Μας απειλεί; Είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα;
Μάρτυρας: Έτσι εκφράζομαι εγώ. Πάντως όχι με μεταλλικές ράβδους.
Πολιτική αγωγή: Μπορείτε να αγοράσετε ορισμένα από αυτά αν θέλετε να ενισχύσετε την προσπάθεια…
(Γέλια στο ακροατήριο)

Μάρτυρας: Ο τρόπος ερωτήσεων είναι σεξιστικός και ρατσιστικός και δεν δέχομαι να απαντήσω.
Πολ. Αγωγή: Είναι για να ξεφτιλίσει το μάρτυρα και να βγάλει όλα το ομοφοβικά ενώ υποστηρίζει αυτόν υποστηρίζει. Έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι!
Πρόεδρος: Άλλη ερώτηση.

Συνελήφθη ένα άτομο μέσα στο δικαστήριο επειδή βιντεοσκοπούσε τη συνεδρίαση
Αναστάτωση προκλήθηκε στη δικαστική αίθουσα όταν άτομο από το ακροατήριο συνελήφθη όταν άρχισε να βιντεοσκοπεί τη συνεδρίαση.

«Για δέκα δευτερόλεπτα μόνο και το έσβησα. Επειδή είδα ότι το έκαναν κι άλλοι και το έκανα κι εγώ» υποστήριξε, με τον εισαγγελέα της έδρας να υποστηρίζει ότι πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα και θα πρέπει να οδηγηθεί στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του σκηνοθέτη επανέφερε ξανά τον ισχυρισμό του περί σκευωρίας στρέφοντας τα βέλη του κατά του σκηνοθέτη Καραντζά και της δημοσιογράφου Ναταλί Χατζηαντωνίου, που πήρε τη συνέντευξη από τον Νίκο Σ., επειδή, όπως είπε ο Αλ.Κούγιας, στόχο είχαν «το ξήλωμα του κατηγορούμενου από τη θέση του».

Υπεράσπιση: Ενώ όλοι έλεγαν ότι θα βγουν δεκάδες ηθοποιοί, μαθητές θεατρικών σχολών, παιδιά από σχολεία, και δεν έχει βγει κανείς. Η ιστορία περιορίστηκε τελικά σε 2 παραγεγραμμένες καταγγελίες και όσοι ήρθαν εδώ. Λέτε για δυο ηθοποιούς που σας πλησίασαν να σας πουν ότι έχουν αντίστοιχη εμπειρία. Ποιοί ήταν;

Μάρτυρας: Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού παραιτείται και το Φβ έχει γεμίσει συνθήματα. Είναι δεκάδες ηθοποιοί. Αυτοί οι δύο μου εκμυστηρευθήκαν μετά την ανάρτησης μου. Όταν άρχισε ο κύριος Κούγιας να μιλά για επαγγελματίες ομοφυλόφιλους μου είπαν ότι δεν μπορούν να βγουν και δεν μπορούν να καταγγείλουν. Νομίζω αν κάνουμε υπομονή μπορεί κάθε έξι μήνες να είμαστε εδώ…
Υπεράσπιση: Μετά τη συνέντευξη είχατε επικοινωνία με τη Χατζηαντωνίου;

Μάρτυρας: Ναι, τηλεφωνικά.
Υπεράσπιση: Τι καθεστώς φόβου ζήσατε μαζί της, όπως έχει γράψει;
Μάρτυρας: Υπήρχαν φιλικές προειδοποιήσεις να μην πάω στις εισαγγελικές αρχές.
Υπεράσπιση: Είναι σύμπτωση ότι και ο ΒΚ υποστηρίζει να απαγγείλει το ίδιο μονόλογο;
Μάρτυρας: Ήθελε να ήμαστε όλοι Τομ, να υπάρχει μια ταύτιση των θυμάτων με τον ήρωα. Δεν θα απολογηθούμε για το μοτίβο του βιαστή μας.
Υπεράσπιση: Είναι σύμπτωση;

Μάρτυρας: Ξέρετε πόσοι Τομ υπάρχουν εκεί έξω αυτή τη στιγμή;

Ο δικηγορος Γ. Βλάχος πολλές φορές διέκοψε τη διαδικασία κάνοντας λόγο για «συνειδητή παραπληροφόρηση» και «παρελκυστικές ερωτήσεις» στον μάρτυρα.

«Κάνει ερωτήσεις στο μάρτυρα, απαντά ο ίδιος ενώ βγάζει και συμπεράσματα. Αυτή τη στιγμή μόνο να τον εξετάσει μπορεί και να μην οδηγεί σε παρελκυστικά συμπεράσματα και διανθίζει το σενάριο περί δήθεν συνωμοσία. Θεωρώ ότι λειτουργεί αντιδικονομικά και για αυτό διαμαρτυρόμαστε», τόνισε ο Γιάννης Βλάχος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ