Δίκη Λιγνάδη: Μεγάλη ένταση μεταξύ υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής - Διέκοψε για λίγο το δικαστήριο

Δίκη Λιγνάδη: Μεγάλη ένταση μεταξύ υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής - Διέκοψε για λίγο το δικαστήριο

H κορύφωση της έντασης ήρθε τη στιγμή που ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι γνώριζε την διεύθυνση κατοικίας του πρώτου μάρτυρα στην Ελλάδας, με τον κ. Βλάχο να αντιδρά άμεσα.


Μεγάλη ένταση επικράτησε στη δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η ένταση μεταξύ των αντίδικων πλευρών ήταν τέτοια που το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει για λίγο, ώστε να πέσουν οι τόνοι.

Αρχικά, ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας προχώρησε στον σχολιασμό της κατάθεσης του πρώτου μάρτυρα, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για «διεθνή απατεώνα».

Ο κ. Κούγιας μίλησε ξανά για κενά και αντιφάσεις, σημειώνοντας πως ο εντολέας του έχει μηνύσει τον μάρτυρα για ψευδή κατάθεση, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Ακόμη, ο κ. Κούγιας είπε πως «ο μάρτυρας διάγει πολυτελή βίο ενώ είναι ανεπάγγελτος και αυτό προκαλεί ερωτηματικά».

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για «δικτατορία της ιδιαιτερότητας».

Στη συνέχεια, ο συνήγορος κατέθεσε στο ακροατήριο μηνυτήρια αναφορά κατά 27χρονου μάρτυρα, όπου αναφέρεται ότι η κατάθεση είναι ψευδής για 19 λόγους μεταξύ των οποίων:

  • Η καταγγελία της δικαζόμενης πράξης έλαβε χώρα με καθυστέρηση 10 ή 11 ετών (ανάλογα με την εκδοχή), χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία προς τούτο, αφού ο μηνυτής δεν τελούσε σε σχέση εξάρτησης από τον κατηγορούμενο. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία ιατροδικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης δια της κλινικής εξέτασης του μηνυτή από ιατροδικαστή, της λήψεως αίματος και ούρων για τοξικολογικές εξετάσεις και της συλλογής υλικού από το σώμα και τα ρούχα του μηνυτή προς το σκοπό της ανεύρεσης επιθηλιακών ή σπερματικών κυττάρων και τον έλεγχο DNA, δηλαδή με τα μόνα στοιχεία που μπορούν να τεκμηριώσουν επιστημονικά τη γενετήσια πράξη.
  • Στο δικαστήριο ο μηνυτής δεν θέλησε να δηλώσει καν την πραγματική του επαγγελματική ιδιότητα, αφού δήλωσε ότι είναι σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία ενώ έχοντας αμφιβόλου εγκυρότητας ιατρική βεβαίωση, εγκατέλειψε την εργασία του στην Σουηδία την 04.12.2021 και μετακόμισε στο Ντουμπάι σε άγνωστη διεύθυνση όπου εμφανίζεται ως δήθεν κτηματομεσίτης με ανύπαρκτο πτυχίο, χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με κουστούμι που απλώς δοκίμασε και δεν αγόρασε με ανύπαρκτο γραφείο και αναζητά μεγάλες προσφορές. Επίσης προσπαθεί να φτιάξει εταιρεία νομιμοποίησης προσφορών με σουηδικές άδειες παραμονής και σουηδική ιθαγένεια.
  • Ενώ στη μήνυση του έχει ισχυριστεί ότι κατά την άφιξη του στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν υπήρχαν ΤΑΞΙ διότι απεργούσαν, αποδείχθηκε ότι την περίοδο εκείνη δεν υπήρχε απεργία των ΤΑΞΙ (απάντηση Γενικού Γραμματέα ΣΑΤΑ). Στην ανακρίτρια ισχυρίστηκε ότι αφίχθη μεσάνυχτα και γί αυτό δεν υπήρχαν ταξί, ενώ η αλήθεια είναι ότι στο αεροδρόμιο (ειδικά μάλιστα Αύγουστο που υπάρχει συνεχής κίνηση τουριστών!) υπάρχουν ταξί όλο το 24ωρο.
  • Ο μηνυτής ισχυρίστηκε για πρώτη φορά στο ακροατήριο ότι, κατόπιν υπόδειξης του κατηγορουμένου, έφτιαξε στην Αίγυπτο ένα modeling book σε φωτογράφο που τον πήγαν (κατά τα άλλα πολύ συντηρητικοί) γονείς και το έδειξε στον κατηγορούμενο, όταν αφίχθη στην Αθήνα. Πλην όμως από τα μηνύματα στο Facebook που ο ίδιος προσκόμισε, προέκυψε ότι, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και δη στις 04.09.2022 ο κατηγορούμενος του έστειλε στο Facebook μία προσφορά για να φτιάξει αυτό το book στην Ελλάδα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο κ. Κούγιας και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιώργος Βλάχος, συγκρούστηκαν και σε προσωπικό επίπεδο.

Ωστόσο, η κορύφωση της έντασης ήρθε τη στιγμή που ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι γνώριζε την διεύθυνση κατοικίας του πρώτου μάρτυρα στην Ελλάδας, με τον κ. Βλάχο να αντιδρά άμεσα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS