Σοκ με τον θάνατο των δύο Ιρλανδών στην Ιο -Ο δεύτερος νεαρός κατέρρευσε όταν έμαθε για τον θάνατο του πρώτου

Σοκ με τον θάνατο των δύο Ιρλανδών στην Ιο -Ο δεύτερος νεαρός κατέρρευσε όταν έμαθε για τον θάνατο του πρώτου

Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός χαμός δύο 18χρονων Ιρλανδών ενώ έκαναν τις διακοπές τους στην Ιο, μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο.

Οι δύο νεαροί Ιρλανδοί βρέθηκαν στην Ιο για διακοπές μετά την αποφοίτησή τους, με μεγάλη παρέα.

Ο Andrew O'Donnell εντοπίστηκε νεκρός χθες το πρωί σε χαράδρα στην Ιο, όταν μετά από ξενύχτι με τους φίλους του, καθώς επέστρεφε στο κατάλυμά τους, φαίνεται ότι έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε γκρεμό. Τον εντόπισαν λίγες ώρες αργότερα οι φίλοι του, χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ τον αναζητούσαν.

Λίγο αργότερα εκτυλίχθηκε και η δεύτερη τραγωδία, όταν ο 18χρονος Max Wall, φίλος του πρώτου, κατέρρευσε και πέθανε. Ο νεαρός, ο οποίος έπασχε από σοβαρά χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, φέρεται ότι κατέρρευσε στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του φίλου του.

Το κλίμα είναι παγωμένο όχι μόνο στην Ιο και στην ευρύτερη παρέα των νεαρών Ιρλανδών, αλλά και στη χώρα τους. Το σχολείο τους, St Michael's, από το οποίο αποφοίτησαν μόλις πριν από λίγες ημέρες, σε ανακοίνωσή του εξέφρασε την οδύνη της μαθητικής κοινότητας για τον χαμό των δύο νεαρών.

Οι ανακοινώσεις του σχολείου όπου φοιτούσαν οι δύο Ιρλανδοί που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην Ιο

«Σε μια ημέρα απέραντης θλίψης για το σχολείο, ενημερωθήκαμε για άλλη μια οδυνηρή απώλεια από την τάξη του 2023, τον θάνατο του Max Wall.

Ο Μax ήταν μια συνεχής πηγή θετικότητας, ενθάρρυνσης και χαράς για όλους όσοι ήταν γύρω του. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στο προσωπικό όσο και στους μαθητές, και ένας φανταστικός υποστηρικτής των ομάδων μας κατά τη διάρκεια των διάφορων αγώνων κυπέλλου (καθώς και σπουδαίος αδελφός του πρώην μαθητή μας, Charlie).

Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Μax σε αυτή την τραγική στιγμή και με τους φίλους του που βίωσαν μια τόσο συγκλονιστική απώλεια τις τελευταίες 24 ώρες.

Το προσωπικό του σχολείου μας είναι διαθέσιμο να μιλήσει και να βοηθήσει κάθε μαθητή που θα ήθελε βοήθεια τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

Νωρίτερα, το σχολείο είχε αποτίσει φόρο τιμής στον O'Donnell. «Πληροφορηθήκαμε τον τραγικό θάνατο του Andrew O'Donnell, μέλους της τάξης του 2023 που αποφοίτησε πρόσφατα.

Ο Andrew δεν ήταν μόνο ένας δημοφιλής συμμαθητής και φίλος, αλλά και ένα περήφανο και αφοσιωμένο μέλος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Ήταν ευγενικός με τους γύρω του, ειλικρινής σε όλες του τις προσπάθειες και σπουδαίος αδελφός του μαθητή μας Rory.

Ο Andrew θα λείψει πολύ σε όλους όσοι είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν»...

Το σχολείο πρόσθεσε ότι οι σκέψεις του είναι με την οικογένεια και τους φίλους του νεαρού σε αυτή την «εξαιρετικά δύσκολη στιγμή».

«Το υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για την υπόθεση και παρέχει προξενική βοήθεια. Όπως συμβαίνει με όλες τις προξενικές υποθέσεις, το υπουργείο δεν σχολιάζει τις λεπτομέρειες των μεμονωμένων περιπτώσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ στον Irish Independent.

Η Leinster Rugby δήλωσε, επίσης, πως οι σκέψεις της είναι με τις οικογένειες των δύο νεαρών ανδρών.

«Η ευρύτερη οικογένεια της Leinster Rugby και το @OLSCRugby είναι σε κατάσταση σοκ λαμβάνοντας τις πληροφορίες που έρχονται σήμερα», έγραψε στο Twitter η ομάδα.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των νεαρών ανδρών που έφυγαν πολύ νωρίς. Προσέξτε ο ένας τον άλλον και κρατήστε τους αγαπημένους σας λίγο πιο σφιχτά».

Ο υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, Σάιμον Χάρις, δήλωσε χθες ότι οι σκέψεις του είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των δύο νεαρών.

«Σοκαριστικά νέα έρχονται από την Ελλάδα. Σκέφτομαι τις οικογένειες και τους φίλους του Andrew και του Max και όλους τους φοιτητές του Leaving Cert στην Ελλάδα που απολάμβαναν τις διακοπές τους μετά τις εξετάσεις και τώρα αντιμετωπίζουν τέτοιο σοκ, πόνο και θλίψη! Ξέρω ότι όλοι τους έχουμε στην καρδιά μας απόψε», έγραψε στο Twitter.

Αυτή είναι η τρίτη περίπτωση τις τελευταίες επτά ημέρες κατά την οποία νεαρός Ιρλανδός χάνει τη ζωή του ενώ κάνει διακοπές στην Ελλάδα.

Ο Rory Deegan (22), από το Cullohill του Laois, πέθανε την περασμένη Κυριακή στη Ζάκυνθο, αφού βρέθηκε νεκρός σε πισίνα μπαρ. Ο Deegan μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο θάνατός του προκάλεσε τεράστιο σοκ και θλίψη στην τοπική του κοινωνία και στους πολλούς φίλους του στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Shannon στην πόλη Limerick.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ