Τραγωδία στην Ίο: Σοκαρισμένοι φεύγουν οι Ιρλανδοί μετά την τραγωδία με τον θάνατο των δύο μαθητών – Στον Πειραιά η νεκροψία

Τραγωδία στην Ίο: Σοκαρισμένοι φεύγουν οι Ιρλανδοί μετά την τραγωδία με τον θάνατο των δύο μαθητών – Στον Πειραιά η νεκροψία

Εκατοντάδες συντετριμμένοι μαθητές από την Ιρλανδία επιστρέφουν σήμερα και αύριο στη χώρα τους από το νησί της Ίου, μετά τον τραγικό θάνατο των δύο σχολικών τους φίλων, αναφέρει σε άρθρο της η Daily Mail.

Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται ξεχωριστές έρευνες για τον θάνατο των δύο 18χρονων συμμαθητών τους, Andrew O'Donnell και Max Wall.

Τα δύο παιδιά βρίσκονταν σε διακοπές μετά την αποφοίτησή τους μαζί με δεκάδες συμμαθητές τους από το St Michael's College του Δουβλίνου, όταν συνέβη η τραγωδία. Ο διευθυντής του σχολείου Tim Kelleher δήλωσε ότι υπάρχουν 1.000 μαθητές στο νησί, οι οποίοι γιορτάζουν την αποφοίτησή τους, 90 από τους οποίους είναι από το St Michael's College. Είπε ότι η είδηση των θανάτων διαδόθηκε γρήγορα μεταξύ των συμμαθητών του, προσθέτοντας: «Όλοι θέλουν να φύγουν. Ήταν σοκαρισμένοι και ήθελαν να γυρίσουν σπίτι τους». «Στο Νότιο Δουβλίνο όλα τα σχολεία γνωρίζονται μεταξύ τους, παίζουν μεταξύ τους, είναι φίλοι μεταξύ τους, υπάρχουν αδέλφια και φίλοι σε όλη την περιοχή που είναι βαθιά συντετριμμένοι από τον θάνατο των δύο παιδιών» είπε.

Στο νησί οι γονείς του ενός 18χρονου

Περιέγραψε τον Andrew ως έναν φανταστικό νεαρό, σπουδαίο αθλητή, φανταστικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα έξυπνος και είχε κλείσει τα 18 του χρόνια πριν από ένα μήνα σχεδόν. Επίσης, περιέγραψε τον Max ως πολύ έξυπνο, έναν φανταστικό ποδοσφαιριστή, που ήταν παθιασμένος με το ράγκμπι. Πρόσθεσε: «Ήταν γεμάτος αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον. Δυστυχώς, και οι δύο οικογένειες έμαθαν χθες τα τραγικά νέα και προφανώς είμαστε συντετριμμένοι γι' αυτούς, την οικογένεια και τους φίλους τους και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

Όπως αναφέρουν ιρλανδικά ΜΜΕ, οι γονείς του ενός 18χρονου Ιρλανδού έχουν φτάσει ήδη στο νησί των Κυκλάδων. Χθες, Κυριακή, γνωστό ιραλνδικό στέκι της Ίου δεν λειτούργησε ως ένδειξη πένθους. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας δήλωσε ότι οι σοροί του Andrew και του Max θα μεταφερθούν από το κυκλαδίτικο νησί στην Αθήνα σήμερα στις 8 το πρωί για νεκροψία προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου τους.

ios 1

Πώς έχασαν τη ζωή τους

Όλα άρχισαν όταν ο ένας εκ των Ιρλανδών, ο Andrew O'Donnell, αφού είχε καταναλώσει τεράστιες ποσότητες αλκοόλ, έφυγε γιατί δεν ένιωθε καλά, έχασε τον δρόμο στην επιστροφή για το κατάλυμα, μπήκε σε ένα μονοπάτι ανάμεσα σε αγροτεμάχια και πιθανότητα ζαλίστηκε και πέφτοντας χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Στο Κέντρο Υγείας του νησιού, οι γιατροί είδαν ένα τραύμα στο κεφάλι του, ενώ το σώμα του έφερε σημάδια πτώσης. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Κωνσταντίνα Δημογλίδου εκτίμησε πως «πρέπει να πήρε λάθος δρόμο για το σπίτι του, σκοντάφτοντας σε έναν γκρεμό». Όπως ήταν αναμενόμενο οι φίλοι του μετά από αυτή την εξέλιξη ήταν συγκλονισμένοι, καθώς δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, αφού το ταξίδι αποφοίτησης αποδείχτηκε τραγωδία.

Η τραγωδία όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο 18χρονος Max Wall όταν έμαθε για τον θάνατο του φίλου του, ζήτησε να γυρίσει πίσω. Ο νεαρός, που αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα, λιποθύμησε την ώρα που περίμενε το πλοίο στο λιμάνι, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής. Μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. «Απλά κατέρρευσε και πέθανε», δήλωσε η εκπρόσωπος Τυπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου. «Μεταφέρθηκε και αυτός στο τοπικό νοσοκομείο και καταγράφηκε ο θάνατός του».

Και οι δύο σοροί έχουν μεταφερθεί Πειραιά για ιατροδικαστική εξέταση. Θα εξεταστούν δείγματα αίματος και ιστοί για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ