Ανατροπή στην τραγωδία στην Ίο: Στο μικροσκόπιο μέχρι και τα ποτά που ήπιαν οι δύο νεαροί - Ερευνάται η εγκληματική αμέλεια

Ανατροπή στην τραγωδία στην Ίο: Στο μικροσκόπιο μέχρι και τα ποτά που ήπιαν οι δύο νεαροί - Ερευνάται η εγκληματική αμέλεια

Θυμίζουμε πως ο Άντριου Ο’Ντόνελ βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της Κυριακής -πιθανότατα παραπάτησε κι έπεσε σε γκρεμό-, ενώ ο συμμαθητής του Μαξ Γουόλ υπέστη καρδιακό επεισόδιο στο λιμάνι, κατά την αναχώρηση των μελών της σχολικής εκδρομής, ενδεχομένως από την αναστάτωσή του στην είδηση του χαμού του φίλου του.

Το ενδιαφέρον των βρετανικών μέσων ενημέρωσης είναι έκδηλο. Δεν είναι τυχαίο πως ήρθαν σε επικοινωνία με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, η οποία έδωσε σαφή εικόνα για τις έρευνες των Αρχών.

Νοθευμένο αλκόολ

Πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο τα δύο παιδιά να κατανάλωσαν νοθευμένο αλκοόλ.

«Ενώ τα τραύματα στο λαιμό και το κεφάλι του υποδηλώνουν με την πρώτη ματιά ότι ξέφυγε από την πορεία του, ότι σκόνταψε και έπεσε, διερευνούμε και εγκληματική αμέλεια» είπε στην «Daily Mail» η αστυνόμος Β’ και σημείωσε: «Τα ποτά που κατανάλωναν αυτός και οι συμμαθητές του μπορεί να είχαν νοθευτεί, οδηγώντας τον στην κατάσταση που βρισκόταν όταν έφυγε από το μπαρ νωρίς το Σάββατο για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του».
Πέρα όμως από την περίπτωση του Ο’Ντόνελ, η Κωνσταντία Δημογλίδου σχολίασε και όσα έχουν εντοπίσει οι Αρχές στην περίπτωση του Γουόλ: «Ο Γουόλ είχε καρδιακή πάθηση και χειρουργήθηκε πρόσφατα. Αλλά μένει να δούμε αν κάποιο είδος προκαλούμενης ουσίας μπορεί να συνέβαλε και στους δύο ξαφνικούς θανάτους».

Οι νεκροψίες
Η ΕΛΑΣ από την πρώτη στιγμή έχει παραγγείλει νεκροψία-νεκροτομή στις σορούς των δύο άτυχων νεαρών. Συμμερίζεται σε σημαντικό βαθμό τις εκτιμήσεις των γιατρών στο Κέντρο Υγείας Ίου, αναφορικά τουλάχιστον με την περίπτωση του 18χρονου Ο’Ντόνελ, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν όλες οι εξετάσεις για να ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο.

Χθες, νωρίς το μεσημέρι, έφτασαν στον Πειραιά οι σοροί των δύο νεαρών. Από εκεί μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, όπου θα πραγματοποιηθεί η νεκροτομή. Δεδομένη, άλλωστε, αναμένεται να είναι και η λήψη δειγμάτων για τις τοξικολογικές εξετάσεις. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να υπάρξει μια σχετική καθυστέρηση, καθώς πρόκειται για εξετάσεις των οποίων τα αποτελέσματα αργούν.

Μαζί με τις σορούς των παιδιών, στην Αττική βρέθηκαν και οι γονείς τους, καθώς το προηγούμενο εικοσιτετράωρο βρίσκονταν στην Ίο, όπου έφτασαν εσπευσμένα μετά το άκουσμα των άσχημων νέων. Την ίδια στιγμή, οι Ιρλανδοί μαθητές επιστρέφουν στο Δουβλίνο συντετριμμένοι, ενώ η τοπική Εκκλησία ετοιμάζει δύο ειδικές λειτουργίες στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων νεαρών. Ταυτόχρονα, πάντως, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τουλάχιστον 1.000 Ιρλανδούς τουρίστες να επιθυμούν να αποχωρήσουν από το νησί. Κάτι τέτοιο, βεβαίως, ελέγχεται.

Ένα από τα πρόσωπα του περιβάλλοντος της οικογένειας του Άντριου περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πατέρας του αδικοχαμένου Ο’Ντόνελ, Γκάβιν. «Ο Γκάβιν περιγράφει τον Άντριου ως ένα καταπληκτικό αγόρι. Ο Γκάβιν είναι ένας άνθρωπος που προσφέρει στην κοινωνία, όπως και όλη η οικογένειά του. Ήταν περήφανος για τη θητεία του στο κολέγιο, όπως και για την πορεία του ως αποφοίτου. Ο παππούς του Άντριου είναι γιατρός και οι δύο ήταν πολύ περήφανοι για το παιδί. Πρόκειται για πραγματική τραγωδία. Δεν μπορεί να εξηγηθεί πώς έγινε αυτό. Τόσο ο Άντριου όσο και Μαξ ήταν τόσο νέοι. Πενθούμε και για τις δύο οικογένειες» είπε μεταξύ άλλων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ