Θεσσαλονίκη: Αδιανόητες καταγγελίες για τον θάνατο της 3χρονης – «Για 11 ημέρες δεν υπήρχε διάγνωση»

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητες καταγγελίες για τον θάνατο της 3χρονης – «Για 11 ημέρες δεν υπήρχε διάγνωση»

Ενδελεχώς ερευνούν οι αρχές, από κοινού με την οικογένεια, τον τραγικό θάνατο του τρίχρονου κοριτσιού, το οποίο νοσηλευόταν από την Μεγάλη Τρίτη στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου και το Σάββατο μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου και τελικά μέσα σε 2,5 ώρες κατέληξε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς καταγγέλλει στην τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr, ότι έγιναν σοβαρές ιατρικές παραλείψεις στα νοσοκομεία όπου και νοσηλεύτηκε το παιδί.

«Επί 11 μέρες δεν είχαν καταλήξει στη διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του παιδιού. Την 11η ημέρα το έστειλαν με κορεσμό οξυγόνου στο Ιπποκράτειο και μέσα σε δύο ώρες πέθανε. Πήγε στο νοσοκομείο με ένα απλό πρήξιμο στον αστράγαλο και χαμηλό πυρετό και το ψάχνανε 11 μέρες».

Δεν έχει παραδοθεί ακόμα το ενημερωτικό σημείωμα στην ιατροδικαστή

Εντύπωση προκαλεί από όσα μεταφέρει ο κ. Διαλυνάς, στην ίδια ιστοσελίδα, δεν έχει παραδοθεί ακόμα το ενημερωτικό σημείωμα από το πρώτο νοσοκομείο, για την πορεία της νοσηλείας του παιδιού στην ιατροδικαστή.

«Ακόμα και όσον αφορά στη νοσηλεία του παιδιού, έγιναν σοβαρές παραλείψεις. Το παιδί το είχαν αναλάβει οι ειδικευόμενοι, ενώ αναφέρθηκε ότι καθυστέρησαν να του κάνουν εξετάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με την έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου, αναφέρει ότι θα διερευνηθούν στο μέγιστο, ενώ ο ίδιος τονίζει ότι θα αναγκαστεί να ζητήσει μέσω εισαγγελίας τον ιατρικό φάκελο από το νοσοκομείο.

Ήδη στη σορό του παιδιού διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή ενώ διαπιστώθηκε ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS