Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική: Μάχη σε τρία μέτωπα σε Πεντέλη, Ανατολή και Γραμματικό - Εκκενώνονται Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική: Μάχη σε τρία μέτωπα σε Πεντέλη, Ανατολή και Γραμματικό - Εκκενώνονται Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει λάβει η μεγάλη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική, με πάνω από 500 πυροσβέστες και πολλούς εθελοντες να δίνουν μάχη με ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο που καίει στις περιοχές γύρω από τον Βαρνάβα και τη Σταμάτα Αττικής, για να φτάσει στο Πεντελικό όρος το πρωί της Δευτέρας.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) μαίνεται ασταμάτητη και έχει καλύψει ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, έχοντας προκαλέσει εκτός από οικολογική καταστροφή, ζημιές και σε πολλές κατοικίες.

Η φωτιά εκτείνεται σε τρία μεγάλα μέτωπα, σε Γραμματικό, Ανατολή και Πεντέλη. Από νωρίς το πρωί έχουν ήδη εκκενωθεί η Νέα και η Παλαιά Πεντέλη καθώς και τα μοναστήρια Αγίου Εφραίμ και Πεντέλης, το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το 414 Στρατιωτικό νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Ραφήνας.

Κάτοικοι από το Γραμματικό λένε ότι οι φλόγες πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια.

Νέο μήνυμα του 112 εστάλη γύρω στις 9.30 το πρωί για εκκένωση σε Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι προς Παλήνη.

20240812062821 888341

Οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεσης της πυρκαγιάς ενισχύονται συνεχώς, ενώ συνδράμει και μεγάλος αριθμός εθελοντών, συναρμόδιοι φορείς καθώς και πλήθος εναέριων μέσων που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες πραγματοποιώντας ρίψεις από τις πρώτες πρωινές ώρες. Πλέον επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Σε δύο «κύκλους», στην μάχη, 29 εναέρια μέσα.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μεγάλη αύξηση της έντασης των ανέμων το πρωί της Δευτέρας, με ταχύτητες μέχρι και 80 χιλιόμετρα.

Οι πυροσβεστικες δυνάμεις αυτή την ώρα επικεντρώνονται στην Ανατολή πάνω από τη Νέα Μάκρη, οπου ο δυνατός άνεμος με ισχυρές ριπές αλλάζει συνεχώς την κατεύθυνση του μετώπου της πυρκαγιάς και όπου αλλού βγαίνουν αναζωπυρώσεις από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην Αττική.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ