Ο ΠΑΟΚ από... σπόντα εκτός Champions League -Ήττα 4-3 από τη Μάλμε στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ από... σπόντα εκτός Champions League -Ήττα 4-3 από τη Μάλμε στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε ένα απίθανο γκολ στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας με τη Μάλμε και στην παράταση ηττήθηκε με 3-4, για να μείνει εκτός play off του Champions League και να συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία στο Europa League.

Ένα ματς που είχε δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο, χωρίς όμως άλλες συγκινήσεις μέχρι το 44'. Εκεί έγιναν... όλα, καθώς σημειώθηκαν τρία γκολ σε 4 λεπτά (του Κουλιεράκη θα... μνημονεύεται για καιρό), με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα 3-2.

Στο δεύτερο δεν απειλήθηκε από τους Σουηδούς, όμως δέχτηκε ένα απίθανο γκολ από κόντρα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με το ματς να πηγαίνει στην παράταση.

Ο ΠΑΟΚ που είχε να κάνει τελική από το 60', δέχτηκε στο 99' και τέταρτο τέρμα, που έκρινε και την αναμέτρηση.

Το παιχνίδι
Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, με το κλασικό 4-4-2 η Μάλμε.

Με εκτέλεση φάουλ στο 3’, η Μάλμε απείλησε με τον Πένια, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από το δοκάρι. Η Μάλμε μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα του ματς, με πίεση κάτω από τη σέντρα και καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Στο 10’ ήρθε και το γκολ. Σε επίθεση από τα δεξιά, ο Γιάνσον πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στην περιοχή, η άμυνα του ΠΑΟΚ ολιγώρησε και ο Νανάσι με κεφαλιά από κοντά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Κοτάρσκι.

Στην πρώτη του καλή στιγμή, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει. «Δράστης» ο Τάισον στο 21’, ο οποίος εκτέλεσε ένα πανέξυπνο φάουλ έξω αριστερά και πλάγια από τη μεγάλη περιοχή, με τον Νταλίν να περιμένει σέντρα, αλλά τον μέσο του ΠΑΟΚ να σημαδεύει απευθείας την απέναντι γωνία.

Ο ΠΑΟΚ όσο περνούσε η ώρα γινόταν και καλύτερος. Στο 28’ ο Μπράντον έκανε προβολή σε πάσα με το κεφάλι του Ζίβκοβιτς, αλλά ήταν αδύναμη και απέκρουσε εύκολα ο Νταλίν.

Το 4λεπτο του… διαβόλου
Το παιχνίδι έπεσε σε ρυθμό στη συνέχεια, αλλά στο φινάλε, μέσα σε τέσσερα λεπτά, έγινε… χαμός. Στο 44’ ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με ένα απίθανο σουτ του Κουλιεράκη από τα 35 περίπου μέτρα, με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό παραθυράκι του Νταλίν.

Με τη σέντρα όμως, η Μάλμε ισοφάρισε... Ο Νανάσι βρέθηκε πάλι μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το πλασέ, με τον Κοτάρσκι να αποκρούει με το ένα χέρι, αλλά η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι καθώς χτύπησε στο άλλο του χέρι και κατέληξε στην εστία!

Ομως, ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ζίβκοβιτς με ατομική ενέργεια από τα αριστερά βρήκε… τρύπα ανάμεσα από τους αμυντικούς της Μάλμε και με πλασέ στην απέναντι γωνία έβαλε τον ΠΑΟΚ ξανά σε θέση οδηγού (3-2), με τον διαιτητή αμέσως μετά να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 57’. Ο Μπράντον εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Κουλιεράκης έκανε τη προβολή σημαδεύοντας την απέναντι εστία, με τον Νταλίν να βρίσκει την μπάλα με τα δάχτυλα και αυτή στη συνέχεια να χτυπά στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει μακριά.

Δύο λεπτά μετά ο Κωνσταντέλιας με κάθετη πάσα έβγαλε μόνο του τον Τόμας μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά αυτός σημάδεψε άουτ, σε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία.

Στο 67’ απείλησε η Μάλμε με τον Στρίγκερ για πρώτη φορά, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτάρσκι.

Ψυχρολουσία με γκολ από κόντρα και ανατροπή στην παράταση η Μάλμε
Το παιχνίδι δεν είχε φάσεις ως το 90'. Εκεί η Μάλμε αναμενόμενα έβαλε τον ΠΑΟΚ στην εστία, προσπάθησε να βρει το γκολ και το βρήκε με τον πιο απίστευτο τρόπο στην τελευταία φάση του αγώνα. Σε στημένη φάση ο Κοτάρσκι έκανε διπλή απόκρουση, ο Καμαρά έδιωξε, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ζέτερστρομ και έγινε το 3-3, με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση.

Εκεί η Μάλμε πίεσε πολύ, ο ΠΑΟΚ το μόνο που έκανε ήταν να κλειστεί στα καρέ και να διώχνει την μπάλα, με την κατάσταση να... μυρίζει γκολ. Αυτό ήρθε στο 99', με τον Κρίστιενσεν να δέχεται κάθετη πάσα, να περνάει τον Κοτάρσκι και να πλασάρει σε κενή εστία για το 3-4.

Στο 101' και στο 105', με δύο μεγάλες αποκρούσεις, ο Κοτάρσκι κράτησε τον ΠΑΟΚ ζωντανό στο παιχνίδι.

Στο 108' η Μάλμε είχε οριζόντιο δοκάρι σε σουτ-κεραυνό του Γιόνσον, ενώ στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρία από κοντά με τον Τισουντάλι.

O Ντεσπότοφ στο φινάλε εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Νταλίν απέκρουσε και έστειλε την ομάδα του στα play off του Champions League.

ΠΑΟΚ - ΜΑΛΜΕ 3-4 (3-3 καν. διάρκεια)
Διαιτητής: Ντι Μπέλο (Ιταλία)

Κίτρινες: 37’ Σάστρε, 65’ Μπάμπα, 90+4 Μουργκ, 120' Κουλιεράκης - 62’ Γιόνσεν, 90+3' Τελίν

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Καμαρά, Οζντόεφ (72’ Σβαμπ), Τάισον (49’ Μουργκ) (101' Τισουντάλι), Ζίβκοβιτς (72’ Ντεσπότοφ), Τόμας (72’ Τσάλοφ), Κωνσταντέλιας (85’ Βιεϊρίνια)

Μάλμε: Νταλίν, Μπουσανέλο, Ζέτερστρομ, Γιάνσον, Στρίγκερ (113' Ολσον), Γιόνσεν, Πένια (105' Μπεργκ), Νανάσι (79’ Κρίστιανσεν), Ρίεκς (59’ Μπολίν), Μποτέμ, Τελίν (113' Ρίσλερ)

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ