Νέο BYD ATTO 3 ... Αλλάζει το παιχνίδι [test]

Νέο BYD ATTO 3 ... Αλλάζει το παιχνίδι [test]

Προβάλλοντας νέες προηγμένες και επαναστατικές τεχνολογίες η BYD εισήλθε πρόσφατα στην ευρωπαϊκή αγορά, αυτοκινήτου με μοντέλα που έφεραν τον ανταγωνισμό σε δύσκολη θέση, όπως χαρακτηριστικά  το νέο ATTO 3.

Πρόκειται για ένα ευρύχωρο C-SUV με κίνηση στους εμπρός τροχούς, που διαθέτει εκτός των άλλων, τη σύγχρονη αισθητική και την ευρυχωρία  σε συνδυασμό με την απόδοση και τις επιδόσεις, ως απόρροια της πρωτοποριακής τεχνολογίας, που υιοθετεί η εταιρεία στα ηλεκτρικά οχήματά της.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Το  ATTO 3 έχει σχεδιαστεί, από κορυφαίο Ευρωπαίο σχεδιαστή με κριτήριο τις προτιμήσεις των ευρωπαίων οδηγών , αποτελώντας μια κομψή και ελκυστική πρόταση , με πλούσιο βασικό εξοπλισμό και κορυφαία συνδεσιμότητα.

Με προσεγμένες εξωτερικές αναλογίες και σχεδίαση που υλοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης Διευθυντή Σχεδίασης της BYD, Wolfgang Egger, το  ATTO 3 διαθέτει μία χαρακτηριστικά εντυπωσιακή εμφάνιση, σχεδιασμένη με γνώμονα την αεροδυναμική απόδοση, γεγονός που του εξασφαλίζει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,29Cd, με σαφή οφέλη στη σταθερότητα του οχήματος στις υψηλές ταχύτητες, την κατανάλωση αλλά και στο θόρυβο κύλισης.

ΝΕΑ ΓΛΩΣΣΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ

Το ATTO 3 αντιπροσωπεύει το χαρακτηριστικό βήμα εξέλιξης της σχεδιαστικής γλώσσας Dragon Face της BYD, η οποία αντλεί έμπνευση από την κινέζικη παράδοση χιλιάδων ετών. Η σχεδίαση χαρακτηρίζεται από εκφραστικές γραμμές, ενώ στο εμπρός μέρος φέρει στοιχεία εμπνευσμένα από τους αρχαίους δράκους της κινεζικής μυθολογίας, όπως οι προβολείς LED και η οριζόντια επένδυση από αλουμίνιο στη μάσκα που συμβολίζουν τα μάτια και το μουστάκι των μυθικών πλασμάτων αντίστοιχα.

F08

ΚΑΘΑΡΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

«Η σχεδίαση της BYD είναι εκφραστική και συναισθηματική και παράλληλα καθαρή», σχολιάζει ο υπεύθυνος του τμήματος Παγκόσμιας Σχεδίασης της BYD, γνωστός από την δουλειά του σε κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες Wolfgang Egger. «Όταν σχεδιάζαμε το  ATTO 3 θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πολύ φρέσκια, ευρύχωρη και νεανική αίσθηση ώστε να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους και οικογένειες. Εμπνευστήκαμε από τους δράκους, εξ’ ου και η ονομασία της σχεδιαστικής γλώσσας Dragon Face. Το χαρακτηριστικό μουστάκι, το δέρμα και τα μάτια του δράκου είναι όλα στοιχεία που απεικονίζονται στο BYD ATTO 3».

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Με μήκος 4.455 χλστ. και πλάτος 1.875 χλστ., το  ATTO 3 διαθέτει μακρύ για την κατηγορία του, μεταξόνιο 2.720 χλστ., το οποίο είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την ευρυχωρία και την άνεση.

Το σύστημα εισόδου στο αυτοκίνητο χωρίς τη χρήση κλειδιού παρέχει πρόσβαση σε μια ευρύχωρη καμπίνα, που περιλαμβάνει καινοτόμα και έξυπνη ψηφιακή τεχνολογία. Το ιδιαίτερα προσεγμένο εσωτερικό διαθέτει σχεδιαστικές πινελιές εμπνευσμένες από τον εξοπλισμό οργάνων γυμναστηρίου, όπως οι χειρολαβές των θυρών που παραπέμπουν σε μπάρα, ο επιλογέας ταχυτήτων που θυμίζει βάρη kettlebell και οι αεραγωγοί που μοιάζουν με βαράκια.

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Τα εργονομικά σχεδιασμένα σπορ καθίσματα και τα προσκέφαλα έχουν επένδυση από vegan δέρμα.

 Τα στάνταρ θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα διαθέτουν ηλεκτρική ρύθμιση έξι κατευθύνσεων για τον οδηγό και τεσσάρων κατευθύνσεων για τον συνοδηγό.

Τα πίσω καθίσματα παρέχουν άφθονο χώρο για τα πόδια των επιβατών, που ακόμη και πέντε θα βολευτούν άνετα χάρη στην πλατφόρμα e-Platform 3.0, και είναι διαιρούμενα σε αναλογία 60:40, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών από τα 440 στα 1.338 λίτρα με την πλήρη αναδίπλωσή τους. 

YN 2024 09 24 09.34.55

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ LCD

Πίσω από το πολυλειτουργικό τιμόνι, με τη δερμάτινη vegan επένδυση, βρίσκεται ο πίνακας οργάνων LCD 5 ιντσών, ενώ η επένδυση της κεντρικής κονσόλας είναι από «βουρτσισμένο» μέταλλο.

Το κεντρικό υποβραχιόνιο, το οποίο είναι σχεδιαστικά εμπνευσμένο από διάδρομο γυμναστικής, παρέχει πρόσβαση σε αποθηκευτικό χώρο και βάση σύνδεσης για ασύρματη φόρτιση smartphone.

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΟΡΟΦΗ

Χάρη στην πανοραμική, γυάλινη, ανοιγόμενη ηλιοροφή με σκίαστρο, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, δημιουργείται μία φωτεινή και ευάερη καμπίνα. Ο πολύχρωμος εσωτερικός φωτισμός διαμορφώνει την τέλεια ατμόσφαιρα και αλληλοεπιδρά ακόμη και με μουσικούς ρυθμούς (χάρη στις κομψές χορδές που βρίσκονται στις πλαϊνές θήκες των θυρών), προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ζωντάνια στην καμπίνα!

Τον σπορ χαρακτήρα του ATTO 3 τονίζουν τα  πέντε ζωηρά μεταλλικά χρώματα Surfing Blue, Climbing Grey, Skiing White, Parkour Red και Exploring Green.

Section03 MOB

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Το  ATTO 3 χρησιμοποιεί την πρωτοποριακή Blade Battery, η οποία έφερε την επανάσταση στους τομείς της ασφάλειας, της ανθεκτικότητας και της απόδοσης στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η συγκεκριμένη μπαταρία μπορεί και  ανταπεξέρχεται στη σκληρή δοκιμασία Nail Penetration Test, που θεωρείται η κορυφή των δοκιμών παθητικής ασφαλείας μπαταριών και η οποία προσομοιώνει ένα βραχυκύκλωμα που προκαλεί τη δημιουργία θερμότητας και κατά συνέπεια φωτιάς. Σε αυτή τη δοκιμασία η Blade Battery διακρίθηκε, σε αντίθεση με μπαταρίες του ανταγωνισμού που αναφλέχθηκαν.

ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η Blade Battery δεν χρησιμοποιεί κοβάλτιο, και ως υλικό της καθόδου έχει επιλεγεί ο Φωσφορικός Σίδηρος Λιθίου (LFP), που προσφέρει πολύ υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας από τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου. Οι μπαταρίες με χημεία LFP έχουν εγγενή εξαιρετική θερμική σταθερότητα. Η μπαταρία είναι εξαιρετικά ασφαλής και ανθεκτική, με αυξημένη απόδοση , παρέχοντας υψηλή πυκνότητα ισχύος σε συνδυασμό με το πλεονέκτημα της πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Section11 MOB

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Στοχεύοντας στον καλύτερο δυνατό συνδυασμό απόδοσης και ευφυΐας, το ATTO 3 είναι το πρώτο SUV που βασίζεται στην έξυπνη πλατφόρμα e-Platform 3.0 της BYD. Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης «8 σε 1» της BYD ενσωματώνει τη Μονάδα Ελέγχου Οχήματος, το Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας, τη Μονάδα Κατανομής Ισχύος, τον Κινητήρα Μετάδοσης Κίνησης, τον Ελεγκτή του Κινητήρα και της Μετάδοσης, τη διαχείριση DC-DC και τον Ενσωματωμένο Φορτιστή. Χάρη στην ολοκληρωμένη αυτή ενσωμάτωση, η απόδοση του συστήματος φτάνει το 89%.

ΜΕ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Επίσης, η αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης, που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του BYD ATTO 3, αυξάνει τη θερμική απόδοση έως και 20% τον χειμώνα. Το καινοτόμο σύστημα αξιοποιεί την απορριπτόμενη θερμότητα από το σύστημα μετάδοσης κίνησης, το χώρο επιβατών, ακόμη και από τις μπαταρίες, και μπορεί να λειτουργήσει σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών. Η έξυπνη θερμική διαχείριση για ακραίες καιρικές συνθήκες παρέχει εξαιρετική αυτονομία σε χαμηλές θερμοκρασίες.

ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Με την χρήση της Blade Battery 60,48 kWh και σε συνδυασμό με τον σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη, το ATTO 3 επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε  7,3 δευτερόλεπτα, ενώ χάρις στην  υψηλή ροπή των 310 Nm και τον  ισχυρό κινητήρα των 150kW/204PS   εξασφαλίζει πολύ καλές τιμές ενδιάμεσων επιδόσεων μέχρι την τελική ταχύτητα των 160 χλμ./ώρα.

ΤΡΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Υπάρχουν επίσης τρία προγράμματα οδήγησης: Sport Mode, Normal Mode, Economy Mode, ανάλογα με τις συνθήκες και τις προτιμήσεις του οδηγού.

YN 2024 09 24 09.35.14

ΘΕΤΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Η ανάρτηση με MacPherson εμπρός και σύνολο πολλαπλών συνδέσμων πίσω συνδυάζεται αρμονικά με τα αεριζόμενα δισκόφρενα εμπρός και τους συμπαγείς δίσκους πίσω, διαχειριζόμενη αποτελεσματικά το αυξημένο βάρος του αμαξώματος. Το αποτέλεσμα είναι συνολικά θετική οδική συμπεριφορά, καλή κατευθυντικότητα στις υψηλές ταχύτητες και περιορισμένες κλίσεις στις γρήγορες στροφές, σε συνδυασμό με άνεση των αναρτήσεων στα περισσότερα οδοστρώματα και αποτελεσματική επιβράδυνση ακόμη και στη σκληρή και παρατεταμένη χρήση.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Το ATTO 3 εξασφαλίζει πολύ καλή ηλεκτρική αυτονομία σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, η οποία φτάνει θεωρητικά τα 420 χιλιόμετρα σε μικτές συνθήκες.

Μέσα στην πόλη ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, με μετρημένη κατανάλωση ενέργειας ακόμη και κάτω από τα 15,6kW/100 χλμ.

Σε ταχύτητες μέχρι και 130 χλμ/ωρ, η κατανάλωση αυξάνεται στα 18 με 19 kW/100 χλμ και η αυτονομία μειώνεται ανάλογα με το «βάρος» του δεξιού ποδιού.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΦΟΡΤΙΣΗ

Η ισχύς φόρτισης(WLTP) είναι 11 kW σε τριφασικό φορτιστή AC. Σε φορτιστή DC με ισχύ 150kW, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από το 30% στο 80% σε μόλις 29 λεπτά.

Το ATTO 3 είναι επίσης εξοπλισμένο με τεχνολογία V2L, που επιτρέπει την εύκολη επαναφόρτιση εξωτερικών συσκευών από τη μπαταρία του αυτοκινήτου.

YN 2024 09 24 09.35.26

ΕΞΥΠΝΗ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η έξυπνη συνδεσιμότητα και το προηγμένο σύστημα ενημέρωσης & ψυχαγωγίας είναι μερικά ακόμα από τα βασικά στοιχεία του  ATTO 3, το οποίο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα DiLink 4.0 (4G) και προσφέρει υψηλές τεχνολογικές εμπειρίες και ενημερώσεις Over The Air (OTA) ως μέρος της υπηρεσίας cloud. Η λειτουργία πλοήγησης είναι στάνταρ.

ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ ΟΘΟΝΗ

Ένα βασικό χαρακτηριστικό στο εσωτερικό του  ATTO 3 είναι η εντυπωσιακή περιστρεφόμενη οθόνη των 12,8 ιντσών (15,6 ιντσών στην έκδοση Design) με αναγνώριση φωνής, που παρέχει πληθώρα ενσωματωμένων εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των Android Auto και Apple CarPlay. Το ηχοσύστημα Dirac Performance Audio System με οκτώ ηχεία παράγει καθαρό ήχο υψηλής πιστότητας.

ΆΦΘΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Το  ATTO 3 διαθέτει πληθώρα χαρακτηριστικών ασφάλειας και προηγμένων λειτουργιών υποστήριξης οδηγού στο βασικό εξοπλισμό του. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν Forward Collision Warning, Autonomous Emergency Braking, Rear Collision Warning, Rear Cross Traffic Alert & Rear Cross Traffic Brake, Lane Keep Assistance, Lane Change Assist και Emergency Lane Keep.

Τα επιπλέον βοηθήματα οδήγησης περιλαμβάνουν Blind Spot Detection System, Hill Descent Control, Automatic Vehicle Hold, Intelligent Speed Limit Information, & Intelligent Speed Limit Control. Επίσης ο οδηγός μπορεί να απολαμβάνει μία ολοκληρωμένη  εμπειρία πίσω από το τιμόνι με τις λειτουργίες Adaptive Cruise Control και το Intelligent Cruise Control, ενώ οι κάμερες με την πανοραμική ορατότητα 360 μοιρών εξασφαλίζουν ασφαλείς ελιγμούς  σε κάθε περίπτωση.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Η υπερσύγχρονη τεχνολογία φωτισμού LED προσφέρει πλατιά δέσμη φωτός βελτιώνοντας την ορατότητα κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Το σύστημα υποβοήθησης φωτισμού High Beam Assist, οι Προσαρμοζόμενοι Εμπρός Προβολείς και η λειτουργία Follow Me Home περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό, όπως επίσης το μεταλλικό χρώμα, οι τροχοί των 18 ιντσών, οι θύρες φόρτισης USB-C για τους εμπρός και τους πίσω επιβάτες, οι 7 αερόσακοι, οι αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω κ. α

ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΙΑ

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ATTO 3 έχει κερδίσει την  ανώτατη αξιολόγηση των 5 αστεριών, στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το ποσοστό αξιολόγησης στην προστασία ενηλίκων έφθασε το 91% - τιμή κορυφαία στην κατηγορία του.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το ΑΤΤΟ 3, σαν ένας ακόμη παίχτης στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, όχι όμως απλός ή επιθετικός. Ήρθε σαν game changer να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού και στο τέλος να κερδίσει, διαθέτοντας όλα τα πλεονεκτήματα ώστε να μην φοβάται την αναμέτρηση.

Έχει στο οπλοστάσιο του την τεράστια  ιστορία και τεχνολογική πρωτοπορία της BYD και διαθέτει ξεχωριστή εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση και εμφάνιση.

Και επειδή το παιχνίδι κερδίζεται στις λεπτομέρειες, οι λεπτομέρειες κάνουν το ΑΤΤΟ 3 ασυναγώνιστο.

Εσωτερικά η μεγάλη περιστρεφόμενη οθόνη κατά 90 μοίρες, οι χορδές στις πόρτες που συγκρατούν αντικείμενα και παράγουν ήχο, οι πόρτες που όταν τις ανοίξεις ξαφνικά από μέσα σε ειδοποιούν ηχητικά αν αντιληφθούν κάποιο όχημα ή πεζό δίπλα σου, είναι μερικές  από τις λεπτομέρειες αυτές, που φυσικά μόνο λεπτομέρειες δεν είναι στην πράξη.

Επίσης σημαντικά πλεονεκτήματα που μετρούν αποφασιστικά στην επιλογή του ΑΤΤΟ 3  είναι τα 6 χρόνια βασικής εγγύησης ή 150.000 χλμ, 8 χρόνια εγγύηση ηλεκτροκινητήρα ή 150.000 χλμ και 8 χρόνια εγγύηση μπαταρίας ή 200.000 χλμ.

Συμπερασματικά, το ΑΤΤΟ 3 είναι σε θέση να αλλάξει το παιχνίδι και γιατί όχι να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία του, με τη βοήθεια βέβαια και των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών τιμών του που ξεκινούν από τα 26.525 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» και της έκπτωσης της εταιρείας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ