Motorworld στο Μόναχο ... Μια σπάνια εμπειρία!
Φωτογραφίες: Κατερίνα Κληρονόμου

Motorworld στο Μόναχο ... Μια σπάνια εμπειρία!

Τέλη Σεπτεμβρίου το Μόναχο είναι γεμάτο με εκατομμύρια επισκέπτες  για την μεγαλύτερη γιορτή μπύρας στον κόσμο το Oktoberfest!

Εμείς όμως σας παρουσιάζουμε στα πλαίσια μια ειδικής εκδήλωσης για τους λάτρεις του αυτοκινήτου μια διαφορετική ...εμπειρία αυτοκινήτου!

Το "Motorworld Munich" είναι  ένας τεράστιος εντυπωσιακός πολυχώρος που φιλοξενεί πανάκριβες αντίκες, dream cars, φόρμουλα 1, αγωνιστικά οχήματα, συλλεκτικές μοτοσυκλέτες και διάφορα εστιατόρια που είναι διακοσμημένα με αυτοκίνητα ή αξεσουάρ αυτοκίνητων.

20240925 135806
Μετά από δώδεκα χρόνια ανάπτυξης κατασκευάστηκε το Μotorworld  ένα εντυπωσιακό σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της οδηγικής κουλτούρας με πάνω από 25 σπάνιες μάρκες οχημάτων στον κόσμο, μια ολοκληρωμένη σειρά παρόχων υπηρεσιών αυτοκινήτων και εξειδικευμένων βελτιωτών και φυσικά  αρκετά καταστήματα.

«Η δυναμική μητρόπολη του Μονάχου, με την μακρά ιστορία στην βιομηχανία αυτοκινήτου που είναι πάνω από 100 ετών και το μεγάλο πάθος μας για την αυτοκίνηση είναι τα συστατικά του νέου Motorworld», δήλωσε ο Andreas Dünkel, Πρόεδρος του Ομίλου Motorworld. «Όλοι  όσοι εμπλέκονται στην κατασκευή αυτή και ολόκληρη η οικογένεια της Motorworld έχουν επιτύχει σπουδαία πράγματα τα τελευταία χρόνια: μαζί φτιάξαμε, σχεδιάσαμε, αναπτύξαμε και κατασκευάσαμε αυτό το χώρο!

Η Motorworld Munich βρίσκεται στο χώρο του πρώην βαυαρικού συνεργείου των Γερμανικών Σιδηροδρόμων  στα βόρεια του Μονάχου. Ο ενιαίος κεντρικός χώρος  είναι η διατηρητέα αίθουσα των ατμομηχανών, όπου κάποτε επισκευάζονταν οι τεράστιες ατμομηχανές . Με τις γιγαντιαίες του διαστάσεις - 185 μέτρα μήκος, 90 μέτρα πλάτος και έως 18 μέτρα ύψος - είναι μια από τις μεγαλύτερες  ιστορικές αίθουσες μεταλλικών κατασκευών στην Ευρώπη. Η αίθουσα και τα άλλα κτίρια που ανήκουν στο σύνολο έχουν ανακαινιστεί τα τελευταία χρόνια και έχουν συμπληρωθεί με ενσωματωμένα σύγχρονα κτιριακά στοιχεία. Συνολικά, η τοποθεσία καλύπτει 75.000 τετραγωνικά μέτρα!

Κλασικές μάρκες και υπερ-αυτοκίνητα

Οι λάτρεις των οχημάτων θα βρουν ό,τι επιθυμεί η καρδιά τους στο Motorworld Munich: Αποκλειστικά  πολυτελή αυτοκίνητα και σπορ αυτοκίνητα, σπάνια κλασικά  οχήματα  υπηρεσίες φροντίδας και πάρκινγκ αυτοκινήτων σε γυάλινους θόλους και ένα ευρύ φάσμα lifestyle καταστημάτων.

Ισχυρές μάρκες όπως η Μercedes Benz  με πολλά κλασικά μοντέλα της, η BMW, η Fiat, η Alfa-Romeo, η Opel,  η Ford, η Vollkswagen, η Volvo, η McLaren και Bugatti, η Rolls Royce, η Porsche, η Κάντιλακ, η Ferrari, η Renault Alpine, η Citroen, η Lotus, η Morgan,η Masserati, είναι μόνο μερικές απο τις  γνωστές μάρκες που έχουν περίπτερα στον χώρο αυτό.

20240925 141802

4 όροφα γυάλινα κουτιά παρκαρίσματος

Αποκορύφωμα στην ιστορική αίθουσα της ατμομηχανής είναι τα 120 γυάλινα κουτιά που είναι τοποθετημένα σε τέσσερα επίπεδα στην αίθουσα. Οι ιδιοκτήτες κλασικών  και σπορ αυτοκινήτων  αποθηκεύουν τους "θησαυρούς τους"  μέσα στην τεράστια αίθουσα και  αυτά  είναι  ορατά  στους επισκέπτες  και προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή.

20240925 140852

Όποιος πάντα ονειρευόταν να πετάξει μόνος του ένα μαχητικό αεροσκάφος ή να οδηγήσει ένα υπέρ-αυτοκίνητο μπορεί να πάρει θέση σε έναν από τους υπερσύγχρονους προσομοιωτές που υπάρχουν.

20240925 143600
Ο Όμιλος Motorworld,  έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία για τα έργα που αναπτύσσει γύρω από την αυτοκίνηση ενώ θεωρείται ως το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο, χωρίς εισιτήριο για τους επισκέπτες, στην Ευρώπη. Παράλληλα στον εκθεσιακό χώρο γίνονται όλο τον χρόνο εκδηλώσεις για το αυτοκίνητο και βραβεύσεις οδηγών αγώνων.

Αν βρεθείτε λοιπόν βρεθείτε στο Μόναχο , μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τον  πολυχώρο της Motorworld, θα βρείτε και θα δείτε περισσότερα από ότι περιμένετε. Και γιατί όχι  να οργανώσετε από τώρα μία επίσκεψη στο Motorworld. Αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ