Auto Athina 2024 ... η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου που έγινε ποτέ

Auto Athina 2024 ... η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου που έγινε ποτέ

Σε μία εντυπωσιακή τελετή πραγματοποιήθηκαν, την  Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης AUTO ATHINA 2024, από τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη και Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν τα περισσότερα στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

Auto Athina 2024 Photos Images 63

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι: «Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι σίγουρα πιο ασφαλή αλλά και πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σχετικά με το πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης είναι κάτι που το ήθελε προσωπικά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Auto Athina 2024 Photos Images 108

Η τάση της αγοράς στρέφεται σε πιο φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα και η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να εξυπηρετηθούν οι στόχοι της ασφάλειας στις οδικές μετακινήσεις και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Auto Athina 2024 Photos Images 2

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι η μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Βασικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι τόσο η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας όσο ο εκσυγχρονισμός του ΚΟΚ και η ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Auto Athina 2024 Photos Images 3

Πριν από μερικές ώρες ολοκληρώσαμε τη μεταβίβαση των παραχωρησιούχων της Αττικής Οδού έτσι ώστε εκτός των εσόδων να ενισχύσουμε περισσότερο την οδική ασφάλεια. Στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης έχουμε ανεβάσει ταχύτητα με το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3. Στη βιώσιμη αστική κινητικότητα έχουμε ήδη εγκρίνει 33 προγράμματα σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης».

Auto Athina 2024 Photos Images 24

Η έκθεση που γίνεται στο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος, είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και έχει συγκεντρώσει όλες σχεδόν τις εταιρείες αυτοκινήτου, με τα ηλεκτρικά μοντέλα να ξεχωρίζουν, ενώ εντυπωσιακό παρόν δίνουν οι νεοεισαχθείσες κινέζικες εταιρείες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων.

Auto Athina 2024 Photos Images 25

Ανάμεσα σε όλες τις εντυπωσιακές μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων που συγκεντρώνουν το κοινό, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν, η Mercedes CLE AMG 53 των 450 ίππων, η επιστροφή της Smart με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, το supercar BYD U8, φυσικά η Alfa Romeo Junior, η Ford με το νέο Mustang και τα νέα Puma.

Auto Athina 2024 Photos Images 80

H Volvo με όλα  τα ξεχωριστά της μοντέλα, η Hyundai  με το IONIQ 5 N των 650 ίππων και την ανανεωμένη γκάμα της, η Mazda με  το  CX 80, Opel   με το καινούργιο Frontera, τα ανανεωμένα Cupra, η Fiat με το καινούργιο 600,η Renault με όλη την νεα γκάμα της και το ηλεκτρικό Megane, η Nissan  με τα νέα Qashqai και  Juke, η Peugeot με εντυπωσιακά νέα μοντέλα της, η MG να ξεχωρίζει με την πλήρη γκάμα της, η ξεχωριστή AUDI με τα νέα Q, η ΚIa  με τις ηλεκτρικές της προτάσεις, η νέα  KMG  με έξυπνες λύσεις, Citroën με το νέο C3 κ. α.

Auto Athina 2024 Photos Images 30

Για τις επόμενες  ημέρες δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης θα απολαύσουν περισσότερα από 200 νέα μοντέλα και πάνω από 20 πανελλαδικές πρεμιέρες καθώς επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να  κάνουν test drives και να συμμετέχουν σε μοναδικά happenings. 

Auto Athina 2024 Photos Images 57

Να σημειώσουμε ότι όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα ήταν ανοικτά και προσβάσιμα στο κοινό, ώστε να μπορέσουν να πάρουν μια πρώτη γεύση από το εσωτερικό τους.

Auto Athina 2024 Photos Images 32

Η έκθεση λειτουργεί για το κοινό από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, συγκεκριμένα τις καθημερινές από τις 14:00 έως τις 21:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 21:00 και ήδη σημειώνεται ρεκόρ επισκεψιμότητας. Οι τιμές εισιτηρίου είναι 10 ευρώ ενώ για παιδιά ως 12 ετών και  ΑΜΕΑ η είσοδος είναι δωρεάν.

Auto Athina 2024 Photos Images 36

Για περισσότερες πληροφορίες οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα www.autoathina.gr.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ