Μερικές αλήθειες για το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

Μερικές αλήθειες για το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

Όταν περάσει η αρχική συγκίνηση για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, συγκίνηση που έκανε τους πολλούς εσωκομματικούς αντιπάλους να σιωπήσουν, θα αρχίσουν και πάλι οι μεταξύ τους μάχες αλληλοκατηγορίες και μαχαιρώματα.

Αυτή είναι μάλλον η προοπτική μέσα στο ΚΙΝΑΛ για το οποίο σκωπτικά διατυπώθηκε και η απορία:  Αν με 22 βουλευτές το ΚΙΝΑλ έχει διεκδικητές της προεδρικής καρέκλας 6, αν είχε 44 δεν θα αποκλειόταν οι υποψηφιότητες να ήσαν και 12!! 

Με την υποψηφιότητα Παπανδρέου αλλάζει, βεβαίως  λίγο το σκηνικό. Για τους εξής λόγους. Υπάρχει πληροφορία ότι παρά τις σκωπτικές έως και προσβλητικές αναφορές στο ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του, τον εξώθησαν στην απόφασή του και φίλοι του πέραν του Ατλαντικού με ισχυρή παρέμβαση στην αμερικανική διοίκηση. Βεβαίως ο «ξενοδόχος» είναι άλλος και κυρίως αυτοί που θα κληθούν να ψηφίσουν. Διότι σε τελευταία ανάλυση στις ειρωνικές εκτιμήσεις για την υποψηφιότητα του Γιωργάκη προστέθηκε και η παρατήρηση της συζύγου του Ανδρέα, κ. Δήμητρας Λιάνη που θεώρησε ότι η υποψηφιότητα αυτή διχάζει το ΠΑΣΟΚ και το αποσυνθέτει. Και ασφαλώς μία τέτοια παρατήρηση τείνει στη συνείδηση παραδοσιακών οπαδών του ΠΑΣΟΚ να αποσυνδέσει τον Γιώργο από τον πατέρα του, στο όνομα του οποίου ομνύουν ακόμη αρκετοί. 

Το βέβαιο είναι ότι δεν λες και σύμπνοια αυτό που συμβαίνει τώρα με τις πολλαπλασιασμένες φιλοδοξίες κάποιων να αποτελέσουν  τον Μεσσία για ένα κόμμα που δεν λέει να συνέλθει. Κι αυτό για δύο βασικούς λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι έστω και αν έχει αλλάξει ονόματα το κόμμα που αντιπροσώπευε τον ελληνικό σοσιαλισμό (μέχρι και Ελιά έχει αποκληθεί) εν τούτοις η κοινή γνώμη δεν έχει ξεχάσει το παρελθόν του. Τα πεπραγμένα του οποίου απόλαυσε βεβαίως ο ελληνικός αλός, αλλά, έστω και καθυστερημένα είχε την πρόνοια να αντιληφθεί ποιος είχε θέσει την βάση για την μετέπειτα χρεοκοπία της χώρας! Προφανώς δεν είναι τυχαία κάποια επίκαιρα  σατιρικά βιντεάκια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και δείχνουν τον Ανδρέα να λέει ότι αν ήταν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση δεν θα υπήρχε κορωνοϊός γιατί «ή θα τον είχαμε λαδώσει ή θα τον είχαμε γράψει σε κλαδική!!!»... Αυτό έμεινε τελικώς στην μνήμη του Έλληνα από ένα κόμμα που κυβέρνησε, στην Μεταπολίτευση περισσότερο από κάθε άλλο, αλλά είδε ένα στέλεχός του να ομολογεί ότι πήρε 1.000.000 ευρώ και δύο υπουργούς του να μπαίνουν στην φυλακή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS