ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ: Ο απότομος ανήφορος των ποσοστών

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ: Ο απότομος ανήφορος των ποσοστών

Το αποτέλεσμα στις δεύτερες εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήταν βεβαίως το αναμενόμενο. Οι ψηφοφόροι για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας συνέδεσαν την ανανέωση του κόμματος και την νέα αρχή που θα ευαγγελιζόταν η νέα ηγεσία και με την ηλικιακή διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Όχι διότι η νεότερη ηλικία αποτελεί πάντοτε εχέγγυο επιτυχίας, δεδομένου ότι είδαμε τι συνέβη με την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον φέρελπι που οδήγησε την χώρα στα βράχια. Αλλά διότι οι ψηφοφόροι είχαν να κάνουν την σύγκριση με ένα πρόσωπο που κέρδισε εκλογές με ένα ποσοστό του 40% αλλά κατόρθωσε να το συρρικνώσει τόσο ώστε να χάσει στη συνέχεια περί τις …34 ποσοστιαίες μονάδες!!

Βεβαίως αυτή η προαναφερθείσα κυβερνητική αποτυχία του ... νεαρού Τσίπρα συνιστά ένα βάρος στους ώμους Ανδρουλάκη. Όχι διότι πρόκειται να κληθεί σύντομα να κυβερνήσει την χώρα αλλά διότι καλείται αφ’ ενός να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος και αφ΄ ετέρου να αφαιρέσει ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ επαναπατρίζοντας παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που είχαν κατευθυνθεί προς το σημερινό κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης.

Είναι φυσικό να μην ενδιαφέρεται μόνο ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα ποσοστά τα οποία θα καταφέρει εκλογικά να πάρει το κόμμα υπό την δική του αρχηγία αλλά και το ποσοστό που θα καταγράφουν οι από εδώ και στο εξής δημοσκοπήσεις που θα αποτελούν και προάγγελο των εκλογικών ποσοστών του ΚΙΝΑΛ. Ενδιαφέρεται για τα ποσοστά και ο Αλέξης Τσίπρας καθώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι όποιες διαρροές από το κόμμα του θα είναι προς το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όχι από την Νέα Δημοκρατία που κατόρθωσε να προσελκύσει τμήμα των παλαιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του εκσυγχρονιστικού χώρου. Άλλωστε οι προερχόμενοι από τον εκσυγχρονιστικό χώρο έχουν συγκεκριμένη αντίληψη περί ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, όποτε οι διαρροές θα αφορούν τους νοσταλγούς του βαθέος ΠΑΣΟΚ που αφελώς είχαν πιστέψει ότι με τον Τσίπρα θα δημιουργείτο μία άλλη εκδοχή, νεωτερικότερη του άλλοτε κραταιού Κινήματος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS