Η εποχή της "μεταλιτότητας"

Η εποχή της "μεταλιτότητας"

Μετά την “μετά-τη-λιτότητα” του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, έρχονται τα πανηγύρια από τα Ιωάννινα, του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη.

Η κυβέρνηση πάλι εμπαίζει τον Ελληνικό λαό, ο οποίος αυτήν την φορά δεν θα την συγχωρέσει.

Από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και την ολοκλήρωση του Eurogroup, σύσσωμη η κυβέρνηση πανηγυρίζει την εποχή “μεταλιτότητας”.

Δημιουργούνται όμως τα εξής ερωτήματα:

1. Υπήρξε συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας;
Απάντηση: Δεν υπήρξε καμία συμφωνία, απλώς η κυβέρνηση αποδέχθηκε τα πρόσθετα μέτρα που επιθυμούσε εδώ και μεγάλο διάστημα το ΔΝΤ, και με αυτόν τον τρόπο θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα για την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων.

2. Θα υπάρξουν επιβαρύνσεις για την Ελληνική κοινωνία;
Απάντηση: Και βέβαια θα υπάρξουν, με μείωση του αφορολόγητου μέχρι και τα 6.000 ευρώ, καθώς και μείωση των συντάξεων.

3. Τι κέρδισε η Ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup;
Απάντηση: Την υπόσχεση ότι, εάν υπερκαλυφθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, οι οποίοι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αφορούν σε πλεόνασμα 3,5% για τα επόμενα 10 χρόνια, θα μπορεί το Ελληνικό κοινοβούλιο να θεσπίσει, ανάλογα με την υπέρβαση του στόχου, αντίρροπα δημοσιονομικά μέτρα μειώσεων φόρων ή απόδοσης κάποιων δαπανών, μετά από έγκριση των θεσμών.

Η κυβέρνηση, λόγω της καθυστέρησής της να κλείσει την αξιολόγηση, για μία ακόμη φορά επιβαρύνει με σκληρά μέτρα τους Έλληνες πολίτες, και δυστυχώς, αυτήν την φορά, τα μέτρα αφορούν τα πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έσπευσε, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, να “καθησυχάσει” τους Έλληνες φορολογούμενους, ότι τα μέτρα θα ισχύσουν από το 2019. Η δήλωση αυτή ανετράπη λίγες ώρες αργότερα, όταν κύκλοι των δανειστών από τις Βρυξέλλες διέψευσαν το αφήγημα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με αυτούς, τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή αμέσως μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος στήριξης, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2018 ή και από τις αρχές του 2018.

Εκτός βεβαίως όλων των προβλημάτων της κυβέρνησης, που νομίζει ότι με πυροτεχνήματα θα ξεπεράσει, έρχεται και η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην Υπουργός Παιδείας, και νυν πολέμιος του πρωθυπουργού, Νίκος Φίλης, μαζί με άλλους 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα Καμμένου. Η κίνηση αυτή αποκαλύπτει πλέον την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην μέχρι τώρα συνεργασία με τον “Δεξιό” Καμμένο, και δυναμιτίζει το ήδη τεταμένο εσωκομματικό κλίμα.

Εξάλλου, σε πρόσφατη δήλωσή του, ο Νίκος Φίλης άνοιξε την πόρτα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, πρώην στελέχη του οποίου, ούτως ή άλλως, βρίσκονται στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως λέει και μία παροιμία «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσαμε». Θα μπορούσαμε λοιπόν, αντικαθιστώντας τη λέξη “κλέφτης” με τη λέξη “ψεύτης”, να πιστέψουμε στην αληθοφάνεια της παροιμίας. Διότι, μια του ψεύτη, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, δυο του ψεύτη, το 3ο μνημόνιο και τα Capital Controls, τρεις του ψεύτη, το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τα νέα μέτρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ