Εγκλωβισμένος στους συσχετισμούς

Εγκλωβισμένος στους συσχετισμούς

Το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει μία νέα πολιτική κατάσταση εγκλωβισμένος στην προσπάθεια διατήρησης της δεδηλωμένης.

Το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ και η προβληματική διαχείριση του θέματος από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ανέδειξε την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να επιβληθεί στους υπουργούς του. Ο υπουργός Ναυτιλίας, εκτός από την καθυστερημένη αντίδραση στο σημαντικότατο θέμα της μόλυνσης του Σαρωνικού -ενός θέματος που θα ζημιώσει σε μέγιστο βαθμό οικολογικά αλλά και τουριστικά το παραλιακό τμήμα της Αθήνας-, βρέθηκε και εκτεθειμένος με προσλήψεις ολόκληρης της οικογένειάς του στο δημόσιο τομέα.

Σε όλα αυτά προστίθεται και η εικόνα του υπουργού, ο οποίος με τις καθημερινές δηλώσεις του, όπου επιχειρούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εκθέτει την κυβέρνηση και τον εαυτό του.

Σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση ο υπουργός θα είχε παραιτηθεί την ίδια ημέρα του συμβάντος. Ο Αλέξης Τσίπρας, υπό το φόβο της ανεξαρτητοποίησης του Παναγιώτη Κουρουμπλή, υποχρεώνεται να τον διατηρεί στη θέση του, ενώ η κοινωνία ζητά την παραίτησή του.

Αντίστοιχη περίπτωση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξαγοράζει πολιτικό χρόνο, παρέχοντας στήριξη σε νομοσχέδια που είναι ιδεολογικά αντίθετος, αναγκάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να τον καλύψει στο θέμα της επικοινωνίας του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη καθώς επίσης να πάρει θέση υπέρ του, για το ταξίδι του στο Λονδίνο.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει πλέον η αντίδραση των στελεχών να είναι έκδηλη, και να κορυφώνεται κάθε ημέρα και περισσότερο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανεξαρτητοποίηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονου, ο οποίος σε σημερινές σκληρές δηλώσεις κατηγόρησε την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος: "Ο κόσμος θέλει το καινούριο, αλλά δεν το έχει βρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε υποσχεθεί αλλά δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί». Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι στο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλυθεί η εσωκομματική δημοκρατία και πολλές αποφάσεις δεν παίρνονται συλλογικά, αλλά έρχονται κατευθείαν από την ηγεσία, κάτι που δεν επιτρέπει στη «Σοσιαλιστική Τάση» να έχει την απήχηση που θέλει στη λήψη αυτών των αποφάσεων.

Οι εσωκομματικές μέρες δυσκολεύουν για τον Έλληνα πρωθυπουργό και, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν σε αυτήν τη στήλη, η πτώση του Αλέξη Τσίπρα θα έρθει από το εσωτερικό του κόμματος.

Η προσπάθεια διατήρησης της δεδηλωμένης θα γίνει ακόμη δυσκολότερη στο μέλλον, και η επιλογή της μη λήψης αποφάσεων, μόνο ζημιά επιφέρει στη σημερινή κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρο ότι είναι εγκλωβισμένος στους συσχετισμούς, τόσο μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και έξω από αυτόν.

* του Μάνου Καμπανέλλη

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ