Αλλαγές στην κεντροαριστερά

Αλλαγές στην κεντροαριστερά

Το ΚΙΝΑΛ απέκτησε νέο αρχηγό και σίγουρα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ο χώρος της κεντροαριστεράς θα έχει μία διαφορετική εικόνα. Κατά την προεκλογική φάση των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ παρατηρήθηκε μία δημοσκοπική άνοδος στα ποσοστά του, η οποία κρίνεται ως αναμενόμενη με δεδομένο ότι εξελέγη νέος αρχηγός και μάλιστα ένα νέο σε ηλικία πρόσωπο. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προσπαθήσει να σχοινοβατήσει ανάμεσα στο παλαιό και στο νέο ΠΑΣΟΚ που θέλει να δημιουργήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά βρίσκεται αναμφισβήτητα σε δύσκολη θέση. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν δύναται να διαχειριστεί την αντιπολίτευση, νομίζοντας ότι βρίσκεται 10 χρόνια νωρίτερα όπου μπορούσε να υπόσχεται πράγματα κατηγορώντας τους πάντες, υποσχέσεις όμως που αθέτησε λίγα χρόνια μετά. Η τραγική κυβερνητική θητεία Τσίπρα, η οποία κατατάσσεται στις χειρότερες από τη μεταπολίτευση και μετά, είναι ακόμη νωπή στη μνήμη του ελληνικού λαού. Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα άρθρα, ο Αλέξης Τσίπρας, αντί να προσπαθήσει να προσαρμοστεί στη νέα πολιτική πραγματικότητα, εγκλωβίζεται σε μια αντιπολιτευτική τακτική του παρελθόντος, έχοντας την εντύπωση ότι θα μπορέσει να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Οι κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού θα λάβουν οριστικά τέλος, όταν στις επερχόμενες εκλογές, όπως αναδεικνύουν όλες οι δημοσκοπήσεις, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποστεί μία ακόμη ήττα σε συνδυασμό με τη «φρέσκια» παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η επόμενη μέρα των εκλογών θα βρει το ΣΥΡΙΖΑ βαριά λαβωμένο και η «καρέκλα» του Αλέξη Τσίπρα δεν θα είναι πια δεδομένη. Αλλά και στην περίπτωση της παραμονής του Αλέξη στο τιμόνι του κόμματος της Κουμουνδούρου, είναι δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι το 2015 επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ, θα επιστρέψουν στο κόμμα με το οποίο πορεύθηκαν επί δεκαετίες. 

Το σίγουρο είναι ότι η εκλογή Ανδρουλάκη θα ανακατέψει την «τράπουλα» στην κεντροαριστερά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ