Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα ΝΔ με 19,9% -Ικανοποίηση για καταδίκη της Χρυσή Αυγή, αγωνία για τον κορωνοϊό

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα ΝΔ με 19,9% -Ικανοποίηση για καταδίκη της Χρυσή Αυγή, αγωνία για τον κορωνοϊό

Νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη παρά τη μικρή πτώση στα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης, καθώς καταγράφεται ξανά μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 38% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 40,3% τον Σεπτέμβριο, διατηρεί ωστόσο το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σημειώνει πτώση 1.4%, καταγράφοντας ιστορικό χαμηλό στις έρευνες από τις περυσινές εκλογές, με 18.1%. Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το 54% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση.

Από τα υπόλοιπα κόμματα όλα εμφανίζουν μικρές αυξήσεις και κυρίως το ΚΙΝΑΛ το οποίο ξεκινώντας από 4.5% τον Μάιο φτάνει τώρα το 6.7%.

dimoskopisi opinion poll2dimoskopisi opinion poll3

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται κατά 32.1% της καταλληλότητας για πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας το 49.4% από 52.7% τον Σεπτέμβριο, έναντι 17.3% του Αλέξη Τσίπρα από 19.4% τον Σεπτέμβριο.

dimoskopisi opinion poll1 0

Το 56% δηλώνει ικανοποιημένο συνολικά από το έργο της Κυβέρνησης. Το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιούλιο ανερχόταν σε 62%. Πάντως θετική άποψη έχει το 30.9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 73.7% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Από τους ψηφοφόρους της ΝΔ ικανοποιημένο δηλώνει το 82.4%.

dimoskopisi opinion poll4 0Κορωνοϊός, ελληνοτουρκικά και Χρυσή Αυγή

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα για το πώς βλέπουν οι πολίτες τα πιο σημαντικά θέματα της ατζέντας όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τα ελληνοτουρκικά και η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σε ερώτημα του γκάλοπ πόσο αισιόδοξος είστε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα, διακρίνεται μία επιφύλαξη με τον 14% να απαντά «πολύ» και το 37% «αρκετά», ενώ το 31% απαντά «λίγο». Πάντως το 67% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που έχει χειριστεί την πανδημία συνολικά η Κυβέρνηση (70% τον Σεπτέμβριο).

Το 52% εμφανίζεται θετικό υπέρ της έναρξης διερευνητικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία ενώ το 45% να έχει αντίθετη άποψη. Το 58% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα προβλήματα με την Τουρκία.

Το 85% δηλώνει ικανοποιημένο από την συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής συμμορίας.

Το 48% δηλώνει ικανοποιημένο με το σχέδιο που το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε και λειτουργεί τα σχολεία.

Το 72% δηλώνει ικανοποιημένο από τον Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει ότι οι αλλοδαποί που θέλουν να γίνουν Έλληνες και βρίσκονται νομίμως στην Ελλάδα θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για να αποδεικνύουν την γνώση της Ελληνικής γλώσσας

Οι δημοφιλείς υπουργοί

Τέλος, οι υπουργοί για τους οποίους το κοινό έχει διαμορφώσει θετική άποψη είναι κατά σειρά οι Νίκος Δένδιας, Βασίλης Κικίλιας και Τάκης Θεοδωρικάκος. Τις 10 πρώτες θέσεις συμπληρώνουν οι Υπουργοί Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Χρήστος Σταικούρας, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Τσιάρας και Γιάννης Βρούτσης.



googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS