Μαρκουλάκης: «Είμαι στενός φίλος με τουλάχιστον δύο από τους καταγγελλόμενους -Οι σεξουαλικές συμπεριφορές γίνονται εν κρυπτώ»

Μαρκουλάκης: «Είμαι στενός φίλος με τουλάχιστον δύο από τους καταγγελλόμενους -Οι σεξουαλικές συμπεριφορές γίνονται εν κρυπτώ»

Στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα μίλησε σήμερα ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για το θέμα των καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο ηθοποιός σημείωσε ότι τα θύματα έχουν δείξει μια τρομερή γενναιότητα και ότι πρόκειται για μια «επώδυνη στιγμή» για το θέατρο και να φέρει κάτι ελπιδοφόρο και καλό.

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Πάμε Δανάη!» ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αναφέρθηκε και στα μηνύματα που δέχεται στα social media και στα οποία του εύχονται… να πάθει καρκίνο. «Το “να πάθεις τον καρκίνο” δεν πρέπει να το εύχεσαι σε κανέναν, ειδικά όταν υποτίθεται πως στηρίζεις το#metoo», τόνισε με σπασμένη φωνή ο ηθοποιός.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ζήτησε από τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και να αφήσει τις τελικές κρίσεις για τους αρμόδιους. «Θα κριθούν όλοι για όσα έκαναν», υπογράμμισε. Υποστήριξε πως τα θύματα έχουν δείξει μια τρομερή γενναιότητα και μέσα από το κίνημα αυτό, «έχουμε αυτή τη στιγμή μια κατάσταση που έχει αναστατώσει το θέατρο, όμως θα φέρει κάτι πολύ σημαντικό».

«Μια καινούρια εποχή οπού τα θύματα, οι καταγγελλόμενοι και οι καταγγέλλοντες δεν θα είναι άνθρωποι με όνομα και επώνυμο ισχυρό. Μια εποχή όπου οι άνθρωποι δε θα φοβούνται να πάνε στην εργασία τους, να μιλήσουν για ανάρμοστες συμπεριφορές και θα έχουν τα εργαλεία για να το αντιμετωπίσουν», τόνισε ο ηθοποιός.

Επεσήμανε ότι το θέατρο δεν είναι έτσι και θα ήταν τρομερό λάθος να πιστέψει κανείς κάτι τέτοιο. Υπάρχουν άνθρωποι με ταλέντο και ψυχή, οι οποίοι προσφέρουν τα πάντα. Υποστήριξε πως αν συνεχιστεί αυτή η έντονη συζήτηση για το θέατρο, αυτό θα καταστραφεί. «Έχει ήδη πάθει πολύ μεγάλη ζημιά», είπε και πρόσθεσε πως «δε χρειάζεται να κάνουμε τη χειρότερη παράσταση της ζωής μας».

«Όλοι στο θέατρο είμαστε ένα μικρό χωριό» υπογράμμισε, τονίζοντας πως «δεν πέφτει από τα σύννεφα» με όσα καταγγέλλονται. «Δεν υπάρχει τρόπος να αντιδράσεις» είπε, λέγοντας ότι το θέατρο δεν είχε τα εργαλεία για να καταγγείλει τέτοιες καταστάσεις.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «οι σεξουαλικές συμπεριφορές γίνονται εν κρυπτώ» και, ερωτηθείς για την περίπτωση του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού που καταγγέλλεται για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, σημείωσε ότι είναι στενός φίλος με τουλάχιστον δύο από τους καταγγελλόμενους, ωστόσο ποτέ μπροστά του δεν συνέβη καμία κακοποιητική συμπεριφορά. «Με κανέναν δεν κάναμε παρέα» υπογράμμισε.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε κακοποιητική συμπεριφορά σκηνοθέτη σε φίλο του, στην οποία υπήρξε μάρτυρας, αλλά ο φίλος του, του ζήτησε να μην παρέμβει -ξεκαθαρίζοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει να κάνει με σεξουαλική κακοποίηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS