Η ερώτηση που κάνει ο Έλον Μασκ όταν περνάει κάποιον από συνέντευξη για δουλειά -Πώς εντοπίζει τους ψεύτες

Η ερώτηση που κάνει ο Έλον Μασκ όταν περνάει κάποιον από συνέντευξη για δουλειά -Πώς εντοπίζει τους ψεύτες

Ο Έλον Μασκ έχει μια συγκεκριμένη ερώτηση που κάνει όταν παίρνει μέρος σε συνέντευξη για δουλειά.

Πρόκειται για μια κλασσική ερώτηση που πολλοί ειδικοί σε θέματα προσλήψεων κάνουν και ακόμη και ο Μασκ έχει παραδεχτεί ότι την θέτει σε έναν υποψήφιο για εργασία.

Ο ιδρυτής της Space X και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, παραδέχθηκε το 2017 ότι θέτει την ίδια ερώτηση σε κάθε υποψήφιο που παίρνει συνέντευξη.

H αγαπημένη ερώτηση του Mασκ στις συνεντεύξεις για δουλειά

«Πείτε μου για μερικά από τα πιο δύσκολα προβλήματα στα οποία εργαστήκατε και πώς τα λύσατε».

Είπε στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής της Κυβέρνησης το 2017 ότι χρησιμοποιεί την ερώτηση για να ξεχωρίσει τυχόν ψεύτες - και οι ερευνητικές μελέτες σχετικά με τις τεχνικές συνεντεύξεων υποστηρίζουν τη μέθοδό του.

Η «Ασύμμετρη Διαχείριση Πληροφοριών» είναι μια τεχνική συνέντευξης που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στον ερωτώμενο ένα σαφές μέσο για να αποδείξει ότι πράγματι λέει την αλήθεια για την εμπειρία του, παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες, μεταδίδει η Daily Mail.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Applied Research in Memory and Cognition τον Δεκέμβριο του 2020 αποκάλυψε διάφορες προσεγγίσεις για τον εντοπισμό όσων λένε ψέματα στις συνεντεύξεις για μια θέση εργασίας. Εάν ένας υποψήφιος είναι σε θέση να απαντήσει στην ερώτηση του Μασκ με μια συγκεκριμένη και λεπτομερή απάντηση, είναι περισσότερο από πιθανό να λέει την αλήθεια.

«Οι μικρές λεπτομέρειες είναι το κλειδί»

«Οι μικρές λεπτομέρειες είναι το κλειδί των εγκληματολογικών ερευνών και μπορούν να παράσχουν στους ερευνητές στοιχεία για να ελέγξουν και μάρτυρες για να ανακρίνουν», έγραψε σε άρθρο του ο Cody Porter, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης. «Αν παρέχουν μεγαλύτερες, πιο λεπτομερείς δηλώσεις σχετικά με το γεγονός που τους ενδιαφέρει, τότε ο ερευνητής θα είναι σε θέση να εντοπίσει καλύτερα αν λένε την αλήθεια ή αν λένε ψέματα», εξήγησε ο Porter. «Αντίθετα, οι ψεύτες επιθυμούν να αποκρύψουν την ενοχή τους». «Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να αποκρύψουν στρατηγικά πληροφορίες ως απάντηση στην συγκεκριμένη μέθοδο συνεντεύξεων.

Η διαδικασία προσλήψεων που ακολουθεί ο Μασκ είναι μοναδική. Αντί να ψάχνει για απολυτήριο κολεγίου - ή ακόμα και λυκείου, αναζητά «πειστήρια εξαιρετικών ικανοτήτων» όταν πρόκειται να προσλάβει νέο προσωπικό. «Αν υπάρχει ιστορικό εξαιρετικών επιδόσεων, τότε είναι πιθανό αυτό να συνεχιστεί και στο μέλλον», είπε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο μεγιστάνας της Tesla κάνει σε κάθε συνεντευξιαζόμενο την ίδια ερώτηση - επειδή είναι εύκολο να πεις ψέματα σε ένα βιογραφικό σημείωμα, αλλά πιο δύσκολο να επινοήσεις ένα λεπτομερές ψέμα επί τόπου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ