Οι δορυφόροι του Ελον Μασκ «αναστάτωσαν» την Ελλάδα -Ορατοί σε πολλές πόλεις [βίντεο]

Οι δορυφόροι του Ελον Μασκ «αναστάτωσαν» την Ελλάδα -Ορατοί σε πολλές πόλεις [βίντεο]

Με απορία παρακολουθούσαν το βράδυ της Πέμπτης πολλοί Λαρισαίοι ιπτάμενα φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. Επρόκειτο για τους δορυφόρους της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ, όπως έγινε γνωστό αργότερα.

Αθόρυβα σχημάτιζαν μια μεγάλη σειρά στον νυχτερινό ουρανό λίγο μετά τις 10 το βράδυ, κάνοντας πολλούς χρήστες των social media να ανεβάζουν φωτογραφίες και να αναρωτιούνται τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με το onlarissa, τα αντικείμενα ήταν ορατά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με κατοίκους διαφόρων πόλεων, όπως τα Γιάννενα, η Νάουσα, η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, ακόμη και τα νησιά όπως η Κύθνος, να έχουν την ίδια ακριβώς απορία.

Οι φωτεινές κουκκίδες που κινούνταν σε μια σειρά, έδωσαν τροφή στους συνωμοσιολόγους. Όπως όμως έγινε γνωστό λίγο αργότερα τα σενάρια φαντασίας για εξωγήινους δεν είχαν καμία απολύτως υπόσταση, καθώς πρόκειται για δορυφόρους της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά για την παροχή γρήγορου δορυφορικού Ίντερνετ, μέσω του συστήματος Starlink.

Είναι κάτι άλλωστε που έχει ξαναγίνει με τη συγκεκριμένη συστοιχία ουρανίων σωμάτων να γίνεται ορατή από τη Γη. Πρόκειται για συστοιχία δορυφόρων που εκτοξεύτηκαν από την εταιρεία Space X του Έλον Μασκ. Μάλιστα η εκτόξευση των 143 δορυφόρων έγινε την 24η Ιανουαρίου του 2021.

Οι δορυφόροι έγιναν ορατοί και από την Κοζάνη, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύει το kozanilife.

Ορατοί και σε άλλες χώρες
Εκτός από την Ελλάδα όμως οι δορυφόροι της SpaceX έγιναν ορατοί και άλλες χώρες. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα έγιναν ορατοί στην Αϊόβα με τοπικό μέσο να λαμβάνει πολλές κλήσεις και ηλεκτρονικά μηνύματα από πολίτες που δήλωναν ότι είδαν μία συστοιχία φώτων να ταξιδεύουν σε ευθεία γραμμή στον ουρανό στα ανατολικά της Πολιτείας.

elon maska anartisi

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS