Μήνυση για διαδικτυακό bullying κατέθεσε η «χρυσή» πυγμάχος Ιμανί Κελίφ -Στο κάδρο Μασκ και Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

Μήνυση για διαδικτυακό bullying κατέθεσε η «χρυσή» πυγμάχος Ιμανί Κελίφ -Στο κάδρο Μασκ και Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

Η Ιμανί Κελίφ, η Αλγερινή χρυσή Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας, η οποία φέρεται να έχει ανδρικά χρωμοσώματα, κατονομάζει τον Έλον Μασκ και την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ σε μήνυση που κατέθεσε για διαδικτυακό εκφοβισμό σε βάρος της.

Η Αλγερινή πυγμάχος κατονόμασε και τους δύο σε μήνυση που κατέθεσε στις γαλλικές αρχές για φερόμενες «πράξεις σοβαρής διαδικτυακής παρενόχλησης», μετά τις αντιδράσεις για την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο Ναμπίλ Μπουντί, ο δικηγόρος της χρυσής Ολυμπιονίκη που εδρεύει στο Παρίσι, δήλωσε στο Variety ότι ο μεγιστάνας της Tesla και η συγγραφέας του Χάρι Πότερ κατονομάζονται αμφότεροι στην ποινική μήνυση που αναρτήθηκε κατά του διαδικτυακού μίσους, στην εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας την περασμένη εβδομάδα. Η μήνυση κατατέθηκε εναντίον του δικτύου κοινωνικής δικτύωσης του Μασκ, X, πράγμα που σημαίνει ότι κατατέθηκε εναντίον «αγνώστων προσώπων» σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία.4

Mήνυση από την «Χρυσή» Ολυμπιονίκη της πυγμαχίας

Ο Μπουντί εξήγησε ότι διασφαλίζει ότι «η εισαγγελία έχει όλο το περιθώριο για να μπορεί να διεξάγει έρευνες εναντίον όλων των ανθρώπων», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μοιράστηκαν μηνύματα μίσους με ψευδώνυμα. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και ο Έλον Μασκ κατονομάζονται στη μήνυση, μεταξύ άλλων», έγραψε ο Μπουντί στο X, σημειώνοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι επίσης μέρος της έρευνας.

«Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter, οπότε είτε κατονομάζεται είτε όχι στη μήνυσή μας, αναπόφευκτα θα εξεταστεί ως μέρος της δίωξης», πρόσθεσε. Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Κελίφ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην πυγμαχία γυναικών στα 66 κιλά.

Βγήκε νικήτρια μετά από μια έντονη αντιπαράθεση, κατά την οποία αντιμετώπισε έναν καταιγισμό ερωτημάτων σχετικά με το φύλο της. Η 25χρονη, η οποία δεν είναι τρανσέξουαλ γυναίκα, φέρεται να έχει αρσενικά «ΧΥ χρωμοσώματα», γεγονός που οδήγησε στον αποκλεισμό της από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023, όταν απέτυχε σε απροσδιόριστα τεστ καταλληλότητας φύλου που διαχειρίστηκε η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας, μεταδίδει η Daily Mail.

Οι επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων αποφάσισαν να επιτρέψουν στην Kελίφ- και την Λιν Γιου Τινγκ από την Ταϊβάν - να αγωνιστούν.

Η συμμετοχή της έναντι των γυναικών πυγμάχων στους Αγώνες οδήγησε σε κατακραυγή από ορισμένες προσωπικότητες - μεταξύ των οποίων η Μασκ και η Ρόουλινγκ.

Σε μια ανάρτηση, η Ρόουλινγκ μοιράστηκε μια φωτογραφία από τον καυγά της Κελίφ με την Ιταλίδα, Άντζελα Καρίνι, κατηγορώντας την Αλγερινή ότι είναι ένας άντρας που «απολαμβάνει την αγωνία μιας γυναίκας που μόλις χτύπησε στο κεφάλι». Ο Μασκ, από την πλευρά του, αναδημοσίευσε την ανάρτηση της κολυμβήτριας Ράιλι Γκέινς που υποστήριζε ότι «οι άνδρες δεν ανήκουν στα γυναικεία αθλήματα». «Απολύτως», πρόσθεσε το αφεντικό της Space X.

Η ΔΟΕ μιλάει για κακοποίηση αθλητριών

Εν τω μεταξύ, ο πρώην και νυν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έγραψε απλά: «Θα κρατήσω τους άνδρες μακριά από τα γυναικεία αθλήματα», μαζί με ένα στιγμιότυπο από τον αγώνα της Κελίφ με την Καρίνι. Οι αντιδράσεις εναντίον της πυγμάχου ξεκίνησαν όταν η Καρίνι εγκατέλειψε τον αγώνα τους σε μόλις 46 δευτερόλεπτα αφού δέχθηκε δύο χτυπήματα, υπέστη υποψία σπασμένης μύτης και μόλις που έριξε μια γροθιά. Η Ιταλίδα στη συνέχεια έπεσε στα γόνατα και αρνήθηκε να σφίξει το χέρι της Αλγερινής μετά την ήττα της.

«Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα στον αθλητισμό χωρίς διακρίσεις», ανέφερε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της, η οποία επιτέθηκε επίσης σε «παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με δύο αθλήτριες».

«Η ΔΟΕ θλίβεται από την κακοποίηση που δέχονται σήμερα οι δύο αθλήτριες».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ