Τimes: «Παραβίαση νομοθεσίας» από το Βρετανικό Μουσείο - Μέτρα για να διασφαλιστούν οι αρχαιότητες

Τimes: «Παραβίαση νομοθεσίας» από το Βρετανικό Μουσείο - Μέτρα για να διασφαλιστούν οι αρχαιότητες

Δημοσίευμα των «Times» αναφέρεται στα νέα μέτρα που δρομολογεί η βρετανική κυβέρνηση, με σκοπό να διασφαλιστούν τα αρχαία και νεότερα αντικείμενα που φιλοξενούνται στο Βρετανικό Μουσείο.

Ανάμεσά τους τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Εστιάζεται όμως και σε παραβίαση της βρετανικής νομοθεσίας από το μουσείο.

Η αποκάλυψη για την εξαφάνιση 2.000 αντικειμένων, που προκάλεσε εσωτερικό έλεγχο στο μουσείο, αναφέρει, υποδηλώνει ότι το μουσείο δεν συμμορφώθηκε με τη βρετανική νομοθεσία για τη φροντίδα των εθνικών θησαυρών. Τα μουσεία και οι βιβλιοθήκες του Ηνωμένου Βασιλείου υποχρεούνται από τον νόμο περί δημόσιων αρχείων να «πληρούν τα βασικά πρότυπα διατήρησης, πρόσβασης και επαγγελματικής φροντίδας», ενώ τα αντικείμενα πρέπει να βρίσκονται υπό τη «φροντίδα κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού».

Ο βασικός ιστός του άρθρου είναι πως καθώς το μουσείο έχει επισημάνει ότι τα περίπου 2.000 αντικείμενα που λείπουν μπορεί να είναι μη ανακτήσιμα, αφού έχουν αλλοιωθεί και πουληθεί, είναι σαν να παραδέχεται την παραβίαση του βρετανικού νόμου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ