Τραγωδία στη Χαλκιδική: Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για την 8χρονη που βρέθηκε νεκρή στην πισίνα

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για την 8χρονη που βρέθηκε νεκρή στην πισίνα

Σοκ προκαλεί στο πανελλήνιο η αδιανόητη τραγωδία με τον θάνατο 8χρονου κοριτσιού στην πισίνα κατασκήνωσης όπου διέμενε στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής.

Σήμερα (14/8) αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκιδικής η 19χρονη ομαδάρχισσα, η οποία συνελήφθη χθες (13/8), βάσει του άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της έκθεσης, όταν δηλαδή κάποιος αφήνει αβοήθητο πρόσωπο που έχει υπό την προστασία του.

Στο κάδρο των Αρχών ωστόσο παραμένουν και τα υπόλοιπα πρόσωπα-κλειδιά, δηλαδή ο ναυαγοσώστης και ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης.

Μερικές ώρες μετά την τραγωδία η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση. Πρόκειται για την «Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική ΑΕ» που λειτουργεί μια από τις πιο γνωστές κατασκηνώσεις της Βόρειας Ελλάδας στην Κρυοπηγή.

Η ανακοίνωση της εταιρείας «Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική ΑΕ»:

«Την Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι το άτυχο κορίτσι, αμέσως μετά το φαγητό, να πήγε στην πισίνα, ενώ το δεύτερο θέλει την 8χρονη να φεύγει από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης.

Το οκτάχρονο κοριτσάκι διακομίστηκε διασωληνωμένο από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 19.00 διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός του.

Περισσότερα στοιχεία για τα ακριβή αίτια του θανάτου του κοριτσιού αναμένονται από τη νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργηθεί στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Κασσάνδρας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ