Ο Αντόνιο Μπαντέρας κατεδάφισε το σπίτι του στην Ισπανία γιατί ήταν παράνομο!

Ο Αντόνιο Μπαντέρας κατεδάφισε το σπίτι του στην Ισπανία γιατί ήταν παράνομο!

Στην κατεδάφιση του σπιτιού του στην Μαρμπέγια της Ισπανίας προχώρησε ο διάσημος ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας.

Η ιστορία του «La Gaviota» ξεκίνησε το 1995, όταν η ραδιοφωνική παραγωγός Encarna Sánchez, η προηγούμενη ιδιοκτήτρια, έλαβε παράνομα οικοδομική άδεια, χάρη στη διοίκηση του τότε δημάρχου Jesús Gil. Ο Αντόνιο Μπαντέρας αγόρασε το σπίτι το 1996 και έκτοτε έχει αντιμετωπίσει πολλά νομικά προβλήματα.

Γιατί ήταν παράνομο το σπίτι του Μπαντέρας

Το 2003, η κοινότητα των ιδιοκτητών του οικισμού Los Monteros διαμαρτυρήθηκε ότι μέρος του κτήματος καταλάμβανε γη που προοριζόταν για δημόσιες εγκαταστάσεις στον παραλιακό πεζόδρομο, προκαλώντας μια σειρά νομικών μαχών που κορυφώθηκαν το 2007, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ανδαλουσίας (TSJA) κήρυξε την κατασκευή παράνομη.

Σε μια προσπάθεια επίλυσης της κατάστασης, το 2010 το Γενικό Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης της Μαρμπέλλας (PGOU) επιχείρησε να νομιμοποιήσει την ιδιοκτησία με αντάλλαγμα την παραχώρηση από τον Μπαντέρας μέρους του κήπου για την κατασκευή πεζόδρομου δίπλα στην παραλία. Ωστόσο, το 2015, το Ανώτατο Δικαστήριο κήρυξε άκυρο το PGOU της Μαρμπέλλας, διατηρώντας την απόφαση που επέβαλε την κατεδάφιση του «La Gaviota».

Σύμφωνα με το EuroWeekly, το οίκημα είχε «παραχωρηθεί σε γη που είχε χαρακτηριστεί για ‘αποχετεύσεις’. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η τοποθεσία της κατοικίας βρισκόταν πολύ κοντά στην παραλία και έτσι παραβίαζε τους νόμους για την πρόσβαση του κοινού στην παραλία».

Το συναισθηματικό δέσιμο του Μπαντέρας με το συγκεκριμένο ακίνητο

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά μέσα, ο Αντόνιο Μπαντέρας προχώρησε από μόνος του στην κατεδάφιση του ακινήτου, χωρίς να περιμένει τις αρχές να το κάνουν, και έχει επίσης υποβάλει αίτηση για νέα οικοδομική άδεια για να χτίσει ξανά στο οικόπεδο, αυτή τη φορά σύμφωνα με το νόμο.

Πρόκειται πάντως, για ένα ακίνητο το οποίο έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για τον Αντόνιο Μπαντέρας γιατί στο σπίτι αυτό γεννήθηκε η κόρη του Στέλλα ντελ Κάρμεν και εκεί έζησε το μεγαλύτερο μέρος του έγγαμου βίου του με τη Μέλανι Γκρίφιθ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ