Δημογλίδου για κύκλωμα εκβιαστών: Πρώτη φορά κατηγορούμενοι κυκλώματος εκβιαστών συνδέονται με οπαδική βία

Δημογλίδου για κύκλωμα εκβιαστών: Πρώτη φορά κατηγορούμενοι κυκλώματος εκβιαστών συνδέονται με οπαδική βία

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των εμπλεκομένων στην εγκληματική οργάνωση των εκβιαστών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ στην οποία εμπλέκονται και 4 οπαδοί του Παναθηναϊκού που κατηγορούνται για επεισόδια έξω από την Λεωφόρο.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά από πολύωρη απολογία οι επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους, οι οποίοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Στον κατηγορούμενο που αφέθηκε ελεύθερος επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, δύο φορές το μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται, ενώ κάποιοι τήρησαν το δικαίωμα της σιωπής.

Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες για την ίδια υπόθεση θα απολογηθούν σήμερα, Παρασκευή, οπότε και οι δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

«Πρώτη φορά κατηγορούμενοι κυκλώματος εκβιαστών συνδέονται με οπαδική βία»

Μιλώντας στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, η έρευνα των Αρχών διήρκησε μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα 30 άτομα, σύμφωνα με την έρευνα, συνεργάστηκαν με το κύκλωμα εκβιαστών για άλλα αδικήματα, ωστόσο δεν συνελήφθησαν καθώς δεν ίσχυε γι’ αυτούς το αυτόφωρο.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κατηγορούμενους σε τέτοιο κύκλωμα να συνδέονται και με οπαδικά επεισόδια. Μέσα σε όλες τους τις δράσεις υπήρχαν εμπρηστικοί μηχανισμοί που μπορεί να μην τραυματίστηκαν πολίτες, αλλά υπήρχε κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή», είπε.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ