Δημογλίδου για τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ που ξυλοκόπησε τη σύντροφό του: Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία

Δημογλίδου για τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ που ξυλοκόπησε τη σύντροφό του: Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία

Για την υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας που αφορά τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ ο οποίος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Η κοπέλα έχει καταγγείλει σωματική κακοποίηση και έχει νοσηλευτεί, οπότε υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», είπε αρχικά στην πρωινή εκπομπή του Mega, ενώ γενικότερα για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας πρόσθεσε τα εξής:

«Καθημερινά η Αστυνομία χειρίζεται 60 αντίστοιχες υποθέσεις και είναι θετικό πως οι γυναίκες μιλάνε. Η ενδοοικογενειακή βία δεν έχει να κάνει με την ειδικότητα. Μπορεί κάποιος να καταγγείλει και ψυχολογική βία. Η τεχνολογία βοηθάει την Αστυνομία, γιατί υπάρχουν αποδείξεις. Στέλνουν συνήθως απειλητικά μηνύματα».

Κατερινόπουλος: Έπεσα από τα σύννεφα, τον είχα για χαμηλών τόνων

Από την πλευρά του, ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος είπε για την υπόθεση με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ ο οποίος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του:

«Εγώ έπεσα από τα σύννεφα γιατί τον είχα για πολύ χαμηλών τόνων. Πριν γίνει αυτεπάγγελτο δεν προλαβαίναμε να δεχόμαστε εγκλήσεις γυναικών για κακοποίηση. Το φαινόμενο αυτό υπήρχε και παλιά, αλλά η νομοθεσία ήταν τέτοια που δεν οδηγούνταν στο δικαστήριο. Δεν ξέρω αν λειτουργεί αποτρεπτικά η αυστηροποίηση της νομοθεσίας».

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένο προφίλ κακοποιητή, δεν έχουν διαταραχή»

Τέλος, η Κέλλυ Ιωάννου, δρ Εγκληματολογίας, διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), είπε πως η υπερπροβολή τέτοιων καταστάσεων κακοποίησης μπορεί να αποτελεί παράγοντα συσχέτισης και πρέπει να υπάρχει προσοχή στο πώς δείχνεται κάτι στα ΜΜΕ.

«Οι άνδρες δεν μιλάνε εύκολα, λόγω των στερεοτύπων που υπάρχουν. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο προφίλ κακοποιητή, δεν έχουν διαταραχή, αλλά δείχνει παθογένεια στη διαχείριση των συναισθημάτων. Είμαστε μια γενιά γεμάτη ανασφάλειες. Ένας άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του δεν προχωράει σε τέτοιες πράξεις», σχολίασε η κ. Ιωάννου.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ