Πρόκληση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας: «Μπορεί να έρθω ξαφνικά μια νύχτα» γράφει σε ανάρτηση για την Κύπρο

Πρόκληση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας: «Μπορεί να έρθω ξαφνικά μια νύχτα» γράφει σε ανάρτηση για την Κύπρο

Μετά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών που προχώρησε σε μια προκλητική ανάρτηση λίγο πριν τη «μαύρη» επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, σειρά πήρε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σε ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για την 50ή επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο αναφέρεται: «Μη με καλείς τόσο από καρδιάς, μπορεί να έρθω ξαφνικά μια νύχτα…».

Στο κείμενο της ίδιας ανάρτησης σημειώνεται ακόμη: «Στην 50ή επέτειο της "Ευτυχισμένης Ειρηνευτικής Επιχείρησης" (σ.σ. sic) τιμούμε με ευλάβεια, ευγνωμοσύνη και σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρες και τους βετεράνους του ηρωικού στρατού μας που έβαλαν τέλος στην καταπίεση που βίωναν οι Τούρκοι ομογενείς μας στην Κύπρο.

»Αύριο περιμένουμε όλους τους Κύπριους αδελφούς μας στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 50 πλοίων».

Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας συνοδεύεται από βίντεο στο οποίο εμφανίζεται μια αρμάδα και εναέρια μέσα να προσεγγίζουν μια ακτή και κλείνει με την εικόνα του Μωάμεθ Β' του Πορθητή να εισέρχεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ακραία πρόκληση και από το τουρκικό ΥΠΕΞ για τον «Αττίλα» στην Κύπρο

Σημειώνεται ότι σε ανάρτησή του το ΥΠΕΞ της Τουρκίας έκανε λόγο για «επέτειο της “Επιχείρησης Ευτυχισμένη Ειρήνη”, που έφερε ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο».

Από την πλευρά του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνουμε τις απάνθρωπες σφαγές κατά Τούρκων από τρομοκράτες που ήθελαν να προσαρτήσουν το νησί στην Ελλάδα με την ίδρυση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ το 1955. Τι συνέβη πριν και μετά την Επιχείρηση Ευτυχισμένη Ειρήνη αντικατοπτρίζεται στην οθόνη με τις διηγήσεις των μαρτύρων της περιόδου. Το ντοκιμαντέρ, που περιλαμβάνει τις ομολογίες Ελλήνων στην τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ, περιλαμβάνει ιστορικά πλάνα από την επιχείρηση που ξεκίνησε ο τουρκικός στρατός στις 20 Ιουλίου 1974.

Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο ετοιμάσαμε για να μην ξεχάσουμε τους συμπατριώτες μας που δολοφονήθηκαν απάνθρωπα στην Κύπρο, θα παρακολουθήσετε τον ηρωικό αγώνα του Μεχμέτσικ πλάι-πλάι με τους Μουτζαχεντίν. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ παρακάτω. Με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό σε όλους τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας».

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ