Τσιτσιπάς: Αντιμέτωπος με τον Τζόκοβιτς σε έναν ακόμα τελικό

Τσιτσιπάς: Αντιμέτωπος με τον Τζόκοβιτς σε έναν ακόμα τελικό

Αντιμέτωποι σε έναν ακόμα τελικό θα βρεθούν σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, στην Αστάνα (13:30 ώρα Ελλάδος, στην Cosmote Sport 6).

Αυτή θα είναι η 10η μεταξύ τους αναμέτρηση, με τον Τζόκοβιτς να έχει το προβάδισμα (7-2), έχοντας πάρει τα τελευταία έξι παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η δεύτερη φορά φέτος που θα παίξουν σε τελικό μετά τη Ρώμη, όπου ο Νόλε επικράτησε.

Για τον Σέρβο, η περίπτωση κατάκτησης του τίτλου σημαίνει πως θα φτάσει τους 90 και θα πλησιάσει ακόμη περισσότερο τον Ναδάλ που είναι στην 4η θέση όλων των εποχών με 92.

Συνολικά ο Τζόκοβιτς έχει ρεκόρ 89-38 σε τελικούς κι αυτός θα είναι ο 128ος της καριέρας του.

Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος ψάχνει τον τίτλο Νο10 στην καριέρα του, αλλά κυρίως να σπάσει την κατάρα των 500αριων τουρνουά.

Πιο συγκεκριμένα, έχει ρεκόρ 9-13 και από τους 13 τελικούς που έχει χάσει, οι 8 είναι σε 500αρι.

Έχει ρεκόρ 0-8 και ψάχνει τον παρθενικό του τίτλο σε 500αρι της ATP, καθώς μόνο αυτό και ένα grand slam λείπει από την συλλογή του.

Πιο αναλυτικά, ο Τσιτσιπάς έχει χάσει: 1 τελικό grand slam (Roland Garros), 4 τελικούς σε Masters (Καναδά, Μαδρίτη, Ρώμη, Σινσινάτι) και 8 σε 500αρια (Βαρκελώνη, Ντουμπάι, Πεκίνο, Ντουμπάι, Αμβούργο, Ακαπούλκο, Βαρκελώνη, Ρότερνταμ), ενώ σε 250αρια είναι αήττητος έχοντας 6/6.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ