Roland Garros: Ιστορική νίκη της Σάκκαρη στο Παρίσι, κέρδισε 2-0 τη Σβιάτεκ και προκρίθηκε στα ημιτελικά!

Roland Garros: Ιστορική νίκη της Σάκκαρη στο Παρίσι, κέρδισε 2-0 τη Σβιάτεκ και προκρίθηκε στα ημιτελικά!

Εναν ακόμα άθλο πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη στο εφετινό Roland Garros, καθώς νίκησε 2-0 (6-4, 6-4) το Νο 9 του κόσμου και περσινή νικήτρια του γαλλικού Οπεν, Ίγκα Σβιάτεκ, και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά ενός γκραν σλαμ.

Από πολύ νωρίς στο παιχνίδι η Ελληνίδα αθλήτρια έδειχνε να έχει... φτερά στα πόδια, τα λάθη της ήταν ελάχιστα και η πίεση στην Πολωνή αντίπαλή της ήταν τεράστια. Εσπασε γρήγορα το σερβίς της αντιπάλου της και, σχεδόν αλάνθαστη, πήρε τη νίκη σε μόλις μιάμιση ώρα.

Φυσικά, την ίδια στιγμή είναι και η πρώτη φορά που δύο Ελληνες είναι στα ημιτελικά ενός major, καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε χθες βράδυ με 3-0 τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και εξασφάλισε επίσης την πρόκριση στους «4».

Το παιχνίδι
Η Σάκκαρη έχασε εύκολα τα πρώτα δύο γκέιμ, αλλά αντέδρασε αμέσως. Πήρε πίσω το break, βελτίωσε πολύ το σερβίς της και στο κρίσιμο σημείο εκμεταλλεύθηκε τα συνεχή λάθη της αντιπάλου της και της «έσπασε» εκ νέου το σερβίς, παίρνοντας προβάδισμα 5-4.

Στο επόμενο γκέιμ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε ένα σετ μπολ, χρειάστηκε να σώσει ένα break point, αλλά με έναν εξαιρετικά κερδισμένο πόντο «έγραψε» το 6-4 και έκανε το πρώτο βήμα.

Ηταν η πρώτη απώλεια σετ για τη Σβιάτεκ στο Ρολάν Γκαρός, από τον Ιούνιο του 2019!

Ασταμάτητη η Σάκκαρη, ξεκίνησε με break και το δεύτερο σετ, δείχνοντας να κυριαρχεί απόλυτα. Στο 2-0, η Πολωνή ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ και αποχώρησε προσωρινά από το κορτ, για να επιστρέψει μετά από περίπου δέκα λεπτά με δεμένο τον δεξιό μηρό. Η διακοπή «φρέναρε» λίγο τον ρυθμό της Ελληνίδας τενίστριας, αλλά με «όπλο» το εξαιρετικό σερβίς κράτησε το προβάδισμα και έκλεισε (με το τρίτο match point) τον θρίαμβό της σε μία ώρα και 35 λεπτά.

Η επόμενη αντίπαλος της Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη είναι η καλύτερη (βάσει κατάταξης, αλλά και απόδοσης στο τουρνουά) από τις τέσσερις τενίστριες των ημιτελικών και πλέον έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται την κορυφή. Πριν από αυτό, βέβαια, θα πρέπει να ξεπεράσει στον ημιτελικό το εμπόδιο της Τσέχας Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Νο 33 στην παγκόσμια κατάταξη), η οποία νωρίτερα επικράτησε της 17χρονης Αμερικανίδας Κόκο Γκοφ με 7-6, 6-3. Οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί νωρίτερα φέτος στο Ντουμπάι, με την Κρεϊτσίκοβα να παίρνει τη νίκη με 6-2, 7-6, αλλά τη δεδομένη στιγμή η Σάκκαρη έχει νικήσει και τις δύο περσινές φιναλίστ του τουρνουά και παίζει το καλύτερο τένις της καριέρας της.

Στο πλευρό της Σάκκαρη ξανά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Στις κερκίδες του «Court Philippe-Chatrier» στο Παρίσι βρέθηκε ξανά ο γιος του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας και παροτρύνοντας τη Μαρία Σάκκαρη.

Στο προηγούμενο αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη στο Roland Garros, όταν η Ελληνίδα τενίστρια πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά, ο τηλεοπτικός φακός «συνέλαβε» στην εξέδρα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να πανηγυρίζει τη νίκη της μαζί με το προπονητικό της τιμ. Τότε έγινε γνωστό πως οι δυο τους το τελευταίο διάστημα διατηρούν δεσμό.

Ενας νεανικός έρωτας, που, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, μετρά πέντε μήνες. Μια φιλική σχέση που ξεκίνησε από κοινές παρέες και κοινό σημείο το τένις (από άλλη σκοπιά, φυσικά, ο καθένας). Τον τελευταίο μήνα, μάλιστα, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μαρία Σάκκαρη εμφανίζονταν μαζί δημοσίως και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν δει το ζευγάρι στην «Παλιά Αγορά» στη Φιλοθέη, όπου σύχναζαν για καφέ και φαγητό.

Συγχαρητήρια Δένδια για την πρόκριση της Σάκκαρη
Μήνυμα για την πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στον ημιτελικό του τουρνουά τένις Roland Garros ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Πρώτη Ελληνίδα τενίστρια η Μαρία Σάκκαρη που πέτυχε να προκριθεί στους 4 ενός τουρνουά Grand Slam. Συγχαρητήρια Μαρία και καλή επιτυχία στον ημιτελικό!», ανέφερε.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS