Κόπα Αμέρικα: Απίστευτο ξύλο ανάμεσα στους παίκτες της Ουρουγουάης και οπαδούς της Κολομβίας [βίντεο]

Κόπα Αμέρικα: Απίστευτο ξύλο ανάμεσα στους παίκτες της Ουρουγουάης και οπαδούς της Κολομβίας [βίντεο]

Η Κολομβία νίκησε 1-0 την Ουρουγουάη το βράδυ της Τετάρτης στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα χάρη σε μια κεφαλιά του Τζέφερσον Λέρμα, μετά από σέντρα του Χάμες Ροντρίγκεζ.

Ξαφνικά, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ξέσπασε συμπλοκή στις κερκίδες όπου κάθονταν οι οπαδοί της Ουρουγουάης και της Κολομβίας, με τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Ντάργουιν Νούνιεζ, να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Περίπου 100 οπαδοί της Ουρουγουάης και μέλη του προσωπικού της ομοσπονδίας παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο περισσότερα από 20 λεπτά μετά το τελικό σφύριγμα, ενώ οι οπαδοί της Κολομβίας βγήκαν έξω για να γιορτάσουν τη νίκη τους.

Συμπλοκή ανάμεσα σε παίκτες της Ουρουγουάης και οπαδών της Κολομβίας

Ομως ξαφνικά, ο Νούνιεζ μαζί με τον Ρόναλντ Αραούχο και τους συμπαίκτες τους από την εθνική Ουρουγουάης ανέβηκαν από μια σκάλα στην εξέδρα με τους φιλάθλους. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, οι παίκτες της Ουρουγουάης επιχείρησαν να μπουν στο πλήθος για να υποστηρίξουν συγγενείς και φίλους που κάθονταν ακριβώς πίσω από τον πάγκο της ομάδας, καθώς οπαδοί της Κολομβίας -που είχαν την πλειοψηφία μέσα στο γήπεδο- φέρεται να κινήθηκαν απειλητικά προς αυτούς.

Ωστόσο, η κατάσταση κλιμακώθηκε και έγινε βίαιη. Ο διευθυντής της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης Χόρχε Τζορντάνο και ο εκπρόσωπος Τύπου Φελίπε Κοτέλο ενεπλάκησαν επίσης στον καβγά. Ορισμένοι οπαδοί της Ουρουγουάης φέρονται να υπέστησαν τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Στη συνέχεια επενέβη η ασφάλεια για να χωρίσει τα δύο μέρη και προσπάθησε να οδηγήσει τους παίκτες της Ουρουγουάης στα αποδυτήρια όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η CONMEBOL, η διοικητική οργάνωση του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής, η οποία διοργανώνει το Κόπα Αμέρικα, δήλωσε ότι ερευνά το περιστατικό.

Παίκτης της Ουρουγουάης επιρρίπτει ευθύνες στην αστυνομία για το περιστατικό

Ο αμυντικός της Ουρουγουάης, Χοσέ Μαρία Χιμένεθ, αναφέρθηκε στο περιστατικό λίγα λεπτά αργότερα, χαρακτηρίζοντάς το «καταστροφικό» και επικρίνοντας την απουσία της αστυνομίας.

«Ήταν μια καταστροφή, δεν υπήρχε αστυνομία και έπρεπε να υπερασπιστούμε τις οικογένειές μας», δήλωσε ο Χιμένεθ. «Αυτό συνέβη εξαιτίας δύο ή τριών που ήπιαν ένα ποτό παραπάνω. Ένας συγκεκριμένος τομέας των Κολομβιανών οπαδών προσέγγισε τις θέσεις που κάθονταν συγγενείς και φίλοι μας».

«Νόμιζα ότι το επεισόδιο έληξε με κάποια διαφωνία στη μεσαία γραμμή και όταν είδα ότι συνέβη αυτό πήγα στα αποδυτήρια», δήλωσε ο προπονητής της Ουρουγουάης Μαρσέλο Μπιέλσα στη συνέντευξη Τύπου. «Νόμιζα ότι ευχαριστούσαν τους φιλάθλους για την υποστήριξή τους. Αλλά στη συνέχεια έμαθα ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα εκεί πέρα δυστυχώς».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ