Ζαχαράκη: Δεν μπορούν να ανακαλυφθούν μαγικά αίθουσες

Ζαχαράκη: Δεν μπορούν να ανακαλυφθούν μαγικά αίθουσες

Για τις καταλήψεις σχολείων, το θέμα των αιθουσών και τη στάση του υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Από την προηγούμενη εβδομάδα, διευθυντές εκπαίδευσης και διευθυντές

σχολείων, συζητούν με τα παιδιά, και εξηγούν ποια μέτρα ελήφθησαν για την προστασία της υγιεινής αλλά και τα μέτρα κάλυψης των αναγκών των σχολείων» ανέφερε η υφυπουργός.

Σε ότι αφορά το θέμα του αριθμού των μαθητών στις αίθουσες, που αποτελεί αίτημα των μαθητών οι τάξεις με λιγότερους μαθητές, ήταν ξεκάθαρη.

«Τα παιδιά κάνουν την επανάσταση του κοινού λόγου. Με τα δεδομένα που έχουμε, δεν μπορούν μαγικά να ανακαλυφθούν αίθουσες, ούτε μπορούν να ανακαλυφθούν σε λίγους μήνες. Προκαλώ οποιονδήποτε θεωρεί ότι υπάρχουν αίθουσες στην Ελλάδα που δεν αξιοποιούνται, να μας πουν που είναι. Στο προνήπιο, αδυνατούμε να βρούμε τάξεις σε πολλούς δήμους για έναν χρόνο. Καλό είναι τα αιτήματα να έχουν βάση του εφικτού» υποστήριξε.

Παράλληλα, έκανε λόγο ότι η κυβέρνηση προσλαμβάνει αναπληρωτές, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία του να καλυφθεί η ύλη που χάνεται τώρα λόγω των καταλήψεων.

«Τον Μάρτιο μιλάγαμε για ισότητα ευκαιριών με την εκπαίδευση. Ποιος χάνει τώρα; Τα παιδιά που μένουν σπίτι και δεν συμμετέχουν στην κατάληψη» συμπλήρωσε.

Ακόμα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ατονίσουν οι καταλήψεις και θα ξανά επανέλθει η κανονική λειτουργία των σχολείων.

«Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, οι μαθήτριες και οι μαθητές πρέπει να είναι στις τάξεις. Και η πολιτεία θα φροντίσει η επάνοδος στα σχολεία να είναι ασφαλής» τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στο γιατί δεν διενεργήθηκαν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πριν την επαναλειτουργία των σχολείων.

«Οτιδήποτε έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, το εφαρμόζουμε σε συνδυασμό και σε συντονισμό με την επιτροπή. Δεν συζητήθηκε το θέμα των rapid test γενικευμένα, μόνο δειγματοληπτικά, σε περιοχές που εντοπίζει ο ΕΟΔΥ, ότι υπάρχει έξαρση κρουσμάτων. Επίσης, τα τεστ έχουν σημασία εάν είναι επαναλαμβανόμενα. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα» σημείωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ