Ζαχαράκη για καταλήψεις: Καλούμε τους μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες - Φορέας ανισότητας το κλειστό σχολείο

Ζαχαράκη για καταλήψεις: Καλούμε τους μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες - Φορέας ανισότητας το κλειστό σχολείο

Εκκληση προς τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολείων να επιστρέψουν στις αίθουσες απηύθυνε η υφυπουργός Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη.

Μιλώντας για το φαινόμενο των καταλήψεων στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εξηγήσουν στα παιδιά ότι είναι μια δύσκολη χρονιά και όλοι υφιστάμεθα πίεση. Αναφερόμενη στα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τις καταλήψεις, η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι «έπρεπε να δοθεί μια λύση για τη σιωπηρή πλειοψηφία των μαθητών, που μένει σπίτι και έχει αποκοπεί εντελώς από τη μαθησιακή διαδικασία».

Η υφ. Παιδείας επισήμανε στη συνέχεια ότι οι καταλήψεις λειτουργούν ως φορέας ανιστότητας, εξηγώντας ότι τα ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν κανονικά όπως και η πλειοψηφία των δημόσιων σχολείων. «Αρα παιδιά που πρέπει να ενισχυθούν, όπως οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές, αντιμετωπίζουν πρόβλημα» υπογράμμισε.

Η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι «η κατάληψη δεν είναι λύση ή απάντηση» και ότι τα προβλήματα «δεν λύνονται με κάποιο μαγικό ραβδάκι», επαναλαμβάνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας είναι ανοιχτό στο διάλογο.

Να σημειωθεί ότι η ΟΛΜΕ χαρακτήρισε ως διόλου παιδαγωγικό το μέτρο των απουσιών για τις καταλήψεις, με τον πρόεδρό της να σημειώνει ότι θα γίνουν στάσεις εργασίας ενάντια στην τηλεκπαίδευση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
tp banner

 

 

  

 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS