Άνοιγμα σχολείων: Άρχισαν τα παρατράγουδα με τους αρνητές μάσκας

Άνοιγμα σχολείων: Άρχισαν τα παρατράγουδα με τους αρνητές μάσκας

Παρά το γεγονός ότι το σύνολο των λοιμωξιολόγων και των επιστημόνων στη χώρα μας έχουν καλέσει τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους με μάσκα στο σχολείο καθώς – όπως λένε – δεν εγκυμονεί κινδύνους, ωστόσο ορισμένοι φαίνεται ότι δεν έχουν πειστεί.

Τα παρατράγουδα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, με κάποιους γονείς να έχουν φέρει τα παιδιά τους για την πρώτη ημέρα στο σχολείο χωρίς να φορούν προστατευτική μάσκα.

Όπως ήταν φυσικό και βάσει των οδηγιών από το υπουργείο Παιδείας, δεν επετράπη στα παιδιά να εισέλθουν στο σχολείο, ενημερώθηκαν οι γονείς τους για την υποχρεωτικότητα της χρήσης της μάσκας και εν συνεχεία αποχώρησαν.

Κάποιοι γονείς οι οποίοι ίσως να μην έχουν πειστεί καν για την ύπαρξη του κοροναϊού, έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν ότι προτιμούν να μην πάνε τα παιδιά τους σχολείο για ένα χρόνο, προκειμένου να μην φορέσουν μάσκες.

Αρνητές μάσκας – ευτυχώς ελάχιστοι – εμφανίστηκαν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα ενώ μένει να δούμε – κάτι που θεωρείται βέβαιο – εάν υπήρξαν και μεμονωμένα περιστατικά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στο 55ο δημοτικό σχολείο Πάτρας βρέθηκε η κάμερα του Κοινωνία Ώρα MEGA, με τους μικρούς μαθητές να έχουν αρχίσει να εισέρχονται στο χώρο για το πρώτο κουδούνι. Ωστόσο, δεν φορούν όλοι μάσκα.

Μεταξύ αυτών, τα παιδιά του κυρίου Αλέξανδρου, ο οποίος μίλησε αναφορικά με την απόφασή του να μην φορέσουν τα παιδιά του μάσκα, εξαιτίας της οποίας τα παιδιά δεν έγιναν δεκτά εντός του σχολείου.

«Φυσικά και δεν θέλω να βάλουν τα παιδιά μου μάσκα. Μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θανάτους η μάσκα, όπως έγινε στην Κίνα. Αποφάσισε η ανέτοιμη και ανέντιμη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να μην αφήσει τα παιδιά να αγιαστούν. Δικαίωμά του μέχρι να λήξει η θητεία του», σημείωσε ο κ. Αγγελής.

«Θα συνεχίσω να φέρνω τα παιδιά στο σχολείο και να μην τα δέχεται το σχολείο με βάση την υπουργική απόφαση», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μας έχουν πει ψέματα, αναιρούν τα ψέματα. Μας λένε ότι πλέον η μάσκα κάνει καλό. Δεν δίνεται βήμα στους επιστήμονες που λένε ότι η μάσκα δεν κάνει καλό. η άποψη ενός γονέα είναι ελάχιστη μπροστά στην άποψη ειδικών», κατέληξε.

Στη Θεσσαλονίκη ακόμα ένας πατέρας αρνήθηκε να φορέσουν μάσκα τα παιδιά του υποστηρίζοντας πως «είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, 9 χρονών παιδάκια να τα υποχρεώσουμε να φορέσουν μάσκα».

Μιλώντας μάλιστα στον ΣΚΑΙ, ο πατέρας των παιδιών τόνισε πως αρκετοί γονείς πήγαν τα παιδιά τους σχολείο χωρίς μάσκα και σε μία προσπάθεια να επιχειρηματολογήσει γι αυτή την απόφαση δήλωσε πως «αυτοί που λένε να φορούν τα παιδιά μάσκα πριν λίγο καιρό έλεγαν άλλα».

«Επιδημία ή πανδημία; Για πανδημία έπρεπε να σωριαζόμαστε κάτω. Πανδημία όταν λες αυτό εννοείς. Τα παιδιά το πολύ πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο» επέμεινε και υποστήριξε πως «σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα παιδάκια τι συμπτώματα θα έχουν που φορούν μάσκα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS