Χατζηδάκης: Τα κίνητρα και τα μπόνους της ηλεκτροκίνησης

Χατζηδάκης: Τα κίνητρα και τα μπόνους της ηλεκτροκίνησης

Για την ηλεκτροκίνηση και τα κίνητρα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Πέρα από τα φορολογικά κίνητρα, όπως το να μην αποτελεί τεκμήριο στη δήλωση το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, υπάρχει και ένα οικολογικό μπόνους 100 εκατ., εξήγησε ο υπουργός. 

  • Για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα δίνονται μέχρι 5.500 ευρώ οικολογικό μπόνους και μέχρι 15% της αξία της λιανικής τιμής προ φόρων.

  • Για τα ηλεκτρικά σκούτερ το μπόνους θα είναι 20% της αξία της λιανικής τιμής προ φόρων.

  • Για τα ηλεκτρικά ποδήλατα το μπόνους θα είναι 40% της αξία της λιανικής τιμής προ φόρων.

Επίσης, θα δίνεται όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης μια μικρή επιδότηση απόσυρσης ύψους 1000 ευρώ για παλιά συμβατικά αυτοκίνητα και μέχρι 400 ευρώ για μηχανές.

Κατεβαίνουν οι τιμές των ηλεκτροκίνητων κατά 25%, τόνισε. 

«Ξεκινάμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις από λιμάνια, αεροδρόμια, πλατείες και εθνικές οδούς με σημεία φόρτισης των ηλεκτροκίνητων.»

Ο υπουργός είπε ότι θα υπάρχουν 1200 φορτιστές σε διάφορα σημεία εξυπηρέτησης.

«Υπάρχουν κανονικοί φορτιστές και ταχυφορτιστές. Στο σπίτι το φορτίζεται το βράδυ και το πρωί το έχετε έτοιμο.»

Όσον αφορά τα κίνητρα για τα plug-in υβριδικά, ο υπουργός ανέφερε ότι τα έχουν περιορίσει στα εταιρικά οχήματα και στα ταξί και επιβεβαίωσε ότι για τα ταξί θα υπάρχουν περισσότερα κίνητρα. «Το κίνητρο απόσυρσης θα είναι 2.500 ευρώ.»

Επίσης, υπάρχει και η παράμετρος των εξόδων. Κάθε χρόνο με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ξοδεύεις τα μισά από ό,τι με το συμβατικό, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Τέλος, σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις ο υπουργός επεσήμανε ότι «θα κάνουμε αυτό που επιβάλει το πατριωτικό μας καθήκον».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ