Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Τι είπαν Παπανδρέου - Λοβέρδος στην πρώτη συζήτηση – Δεν αποσύρεται ο Γερουλάνος

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Τι είπαν Παπανδρέου - Λοβέρδος στην πρώτη συζήτηση – Δεν αποσύρεται ο Γερουλάνος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής μετά την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να συναντήσει τους υποψηφίους για την ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος συνομίλησε χθες το βράδυ τηλεφωνικά με τον πρώην πρωθυπουργό. Φέρεται μάλιστα να ρώτησε ευθέως τον κ. Παπανδρέου αν επιδιώκει με αυτή την κίνηση να αναβάλει τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Ενα σενάριο το οποίο απέρριψε κατηγορηματικά ο πρώην πρωθυπουργός. Στο ερώτημα Λοβέρδου τότε προς τι αυτή η πρωτοβουλία που πήρε, η απάντηση που έλαβε τηλεφωνικώς δεν ήταν ξεκάθαρη. Οπως φαίνεται θα ξεκαθαρίσουν περισσότερα, όταν συνομιλήσουν εκ νέου – απόψε ή αύριο – μέσω zoom.

Ο Α. Λοβέρδος φέρεται πάντως να ξεκαθάρισε στον κ. Παπανδρέου ότι πρέπει όλοι οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο ίδιος, ο Ευ. Βενιζέλος και ο Κώστας Σημίτης να διασφαλίσουν την ενότητα, αλλά και τη σοβαρότητα της διαδικασίας, κάτι που είπε και χθες στην ομιλία του στη Χαλκίδα.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου μίλησε τηλεφωνικά και με τον Παύλο Γερουλάνο με τον οποίο θα συναντηθεί διά ζώσης σήμερα. Στην πρώτη επικοινωνία που είχαν, ο κ. Γερουλάνος φέρεται να ξεκαθάρισε στον πρώην πρωθυπουργό, ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει από χθες ραντεβού και τηλεφωνήματα. Εχει συναντήσει τον γραμματέα της ΚΕ Μανώλη Χριστοδουλάκη διά ζώσης, ενώ σε λίγο (11:45) θα συναντήσει τον Παύλο Χρηστίδη.

O Γιώργος Παπανδρέου μίλησε χθες τηλεφωνικά - πριν την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του - και με τον γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος. Ο κ. Κεγκέρογλου επιστρέφει το μεσημέρι από την Κρήτη και πιθανότατα θα κάνουν σήμερα το ουσιαστικό ραντεβού, στο γραφέιο Παπανδρέου στη Βουλή.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας χθες επεσήμανε με νόημα: «Όπως άλλαξαν τα δεδομένα μετά την αποχώρηση διαλόγους υγείας Γεννήματα έτσι και η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει ξανά τα δεδομένα». Μια δήλωση που μεθερμηνευόμενη, συνεπάγεται απόσυρση Κεγκέρογλου από την κούρσα διαδοχής.

Το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε μέσω zoom και με τον Χάρη Καστανίδη, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό πού κατέληξε η κουβέντα.

Το νέο σενάριο: Αναβολή διαδικασιών ως τις εθνικές εκλογές
Τα σενάρια που ήθελαν τον Γ. Παπανδρέου να προτείνει στους υποψηφίους να είναι μεταβατικός πρόεδρος ως τις εθνικές εκλογές, απορρίπτονται από συνεργάτες του, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ούτε προτείνει, ούτε είναι στη λογική του «μεσοβέζικες λύσεις».

«Ο,τι είναι για το καλό της παράταξης θα το πράξει» αναφέρουν επίσης, προσθέτοντας ότι αν του ζητήσουν να είναι εγγυητής της διαδικασίας θα το πράξει. Αυτή η τελευταία αναφορά, φέρνει στο προσκήνιο ένα νέο σενάριο που «ζυμώνεται» παρασκηνιακά: Ο Γ. Παπανδρέου να ζητήσει από τους υποψηφίους να αναβληθούν μέχρι τις εθνικές εκλογές, οι διαδικασίες ως ένδειξη σεβασιμού για τη μάχη που δίνει η Φώφη Γεννηματά. Στο μεσοδιάστημα και εφόσον η υγεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ δεν το επιτρέπει, να αναλάβει ο Γ. Παπανδρέου πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέσω εκλογών (όπως συνέβη το 1996 με την παραίτηση Α. Παπανδρέου μέσα από το Ωνάσειο και την εκλογή Σημίτη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ). Η Φώφη Γεννηματά, υπενθυμίζεται, παραμένει πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που έχει συνέδριο τέλη Μαρτίου. Ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ, αλλά του ΚΙΝΑΛ, καθώς είναι πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ.

Το σενάριο αυτό έχει δύο σοβαρά μειονεκτήματα: Συντηρεί την εσωστρέφεια και την ένταση, ενώ ο χρόνος των εκλογών είναι άδηλος και στο χέρι Μητσοτάκη. Αν για παράδειγμα, ο Πρωθυπουργός κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας, όπως διαμηνύει διαρκώς, μεσολαβούν σχεδόν δύο χρόνια, διάστημα πολύ μεγάλο για να δεχθούν να περιμένουν οι φιλόδοξοι ηγέτες του ΚΙΝΑΛ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ